IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Шефът на Uber стартира азиатска офанзива през февруари

Дара Косровшахи ще посети последователно Япония и Индия, за да успокои регулаторите

09:40 | 25.01.18 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	Косровшахи по време на участието си на Световния икономически форум в Давос.&nbsp;<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Косровшахи по време на участието си на Световния икономически форум в Давос. Снимка: Ройтерс

Главният изпълнителен директор на Uber Technologies Inc Дара Косровшахи ще осъществи първото си посещение в Азия през следващия месец на фона на желанието на новия ръководител да подобри имиджа на спорната компания за споделяне на превози в региона, предава Ройтерс. 

Той ще посети Япония и Индия в третата седмица на февруари, за да се срещне с висши държавни служители, представители на регулаторите, бизнес партньори и служители, обяви говорител на Uber.

„Азия е важен регион за Uber и фокус за инвестициите ни през 2018 г. и след това", каза говорителят, като добави, че Косровшахи планира да обсъди „начините, по които Uber може да обслужва по-добре пътниците, шофьорите и градовете".

Посещението на Косровшахи ще засили усилията на ръководителя на Uber за Азия Брукс Ентустил да успокои регулаторите, след като поредица от противоречиви събития помрачиха репутацията на фирмата и доведоха до напускането на съоснователя ѝ Травис Каланик през 2017 г.

През миналата седмица Uber получи много нужната ѝ подкрепа, след като консорциум, ръководен от SoftBank Group Corp, сключи сделка за придобиването на дял от 17,5%.

На Световния икономически форум в Давос Косровшахи коментира, че макар компанията да продължава да действа агресивно по отношение на експанзията си, тя открива начини да бъде по-ефективна. Компанията за споделено пътуване, чиито загуби растат на фона на стремежа ѝ да се разраства в световен мащаб, ще излезе на печалба в рамките на три години, коментира Косровшахи.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:17 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още