IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

В София вече има 60 електрически VW up за споделено ползване

Досега услугата има 10 000 регистрирани потребителя

15:42 | 05.04.18 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em><span style="color: rgb(0, 0, 0); font-family: Tahoma, Verdana, Geneva, Arial, Helvetica, sans-serif;">Снимка: ДЗИ</span></em></p>

Снимка: ДЗИ

Броят на електрическите автомобили за споделено ползване в София вече достига 60 с добавянето на 25 чисто нови Volkswagen up. Те се присъединиха към движещите се от края на миналата година 35 коли от същия модел, предава Automedia.bg.

Машината са част от car sharing услугата SPARK, която е първата по рода си в столицата. Платформата стартира дейността си само преди 5 месеца, като за този период разшири двойно зоните за наемане и съответно оставяне на електромобила. До момента са регистрирани над 10 000 потребителя на услугата, а ежедневно тя се ползва поне 150 пъти.

Целта на организаторите на проекта е през 2018 г. броят на електрически коли за споделено пътуване да скочи до 100, а регистрациите – до 20 000. Съответно за 2019 г. целите са още по-високи – 250 автомобила на ток и 40 000 регистрирани в системата потребители.

„Гордеем се, че именно Volkswagen е партньор на SPARK и нашият най-малък модел Volkswagen e-up! в момента поставя София сред най-модерните столици по света с услугата споделено ползване на електрически автомобил“, казва Маркус Татцер, изпълнителен директор на „Порше БГ”, официален вносител на Volkswagen и Audi за България. „Освен удобството, екологичността и удоволствието, което e-up! предлага, той се превръща в посланик и учител по електормобилност и я прави буквално достъпна за всеки със смартфон”.

Самата услуга е наистина лесно достъпна. Нужно е свалянето на приложение за смартфон, от което автомобилът може да бъде резервиран на удобно за клиента място. Той проверява оставащия му пробег и ако го устройва, наема колата. Плащането става с кредитна или дебитна карта.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:26 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още