Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Образование

Каква е формулата за успех на ВУЗФ?

Постиженията ни се дължат на липсата на всякакъв компромис в качество на преподаване, както и в консерватизъм в учебния процес, твърди доц. д-р Григорий Вазов

Каква е формулата за успех на ВУЗФ?

Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Формулата за успех на Висшето училище по застраховане и финанси (ВУЗФ) се дължи и на баланса между теорията и бизнеса. Университетът има множество бизнес магистратури, при които бизнесът сам преподава на студентите и така създава собственоръчно своите кадри. По този начин се постига перфектната връзка между образованието и пазара на труда. Това коментира в ефира на Bloomberg TV Bulgaria доц. д-р Григорий Вазов, ректор на ВУЗФ.

Според него в историята на висшите учебни заведения в страната няма университет, който на 20-тата годишнина от създаването си да отчита рейтинг, който да го поставя на четвърто място в Рейтинговата система за висши училища в

България в направление “Икономика”, както и на трето място в България по рейтинга на Forbes за реализация и доходи на студентите след завършване. 

Още по темата

Вазов посочи, че студентите на ВУЗФ са конкурентоспособни на пазара на труда и това ясно се демонстрира с техните доходи. По негово мнение по това направление ги предхождат само тези на Американския колеж и на Софийския университет в специалност “Информатика”.

“Постиженията ни се дължат на липсата на всякакъв компромис откъм качество на преподаване, както и в консерватизъм в учебния процес. Този консерватизъм, за който говоря, може да се забележи при всички големи университети в Европа. Ние обаче го съчетаваме с новите и модерни тенденции”, добави гостът.

Целия разговор вижте на сайта на Bloomberg TV Bulgaria.

По статията работиха: Екип на Bloomberg TV Bulgaria , редактор Ралица Пейчева

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари ()


Още от Образование
120 обединения на университети в Европа са се случили за 20 години