IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Индексите на Wall Street слагат край на тридневна печеливша серия

Енергийният сектор бе един от големите губещи в понеделник на фона на поевтиняващия петрол

23:18 | 01.08.22 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Bloomberg LP</em></p>

Снимка: Bloomberg LP

Водещите индекси на Wall Street започват новия месец на червено, карайки инвеститорите да се запитат дали последното рали има още накъде да продължи след отчитането на най-добрия месец от 2020 г. насам, съобщава CNBC.

И трите водещи показателя сложиха край на тридневна печеливша серия, като широкият измерител S&P 500 изтри 0,3%. От своя страна, технологичният бенчмарк Nasdaq Composite се раздели с 0,2%.

Индексът на сините чипове Dow Jones Industrial Average се понижи с 0,1%. Акциите на Boeing поскъпнаха с над 6%, след като САЩ одобриха план за възобновяване на доставките на модела 787.

Енергийният сектор бе един от големите губещи в понеделник на фона на поевтиняващия петрол. Фючърсите върху международния бенчмарк Брент се разделиха с над 4% от цената си до 99,73 долара за барел, а тези върху американския сорт WTI изтриха от стойността си над 5% до 93,66 долара за барел.

Златото на свой ред поскъпна с близо 0,4% до 1788,1 долара за тройунция.

Акциите на Diamondback Energy, изтриха от цената си 1,6%, а тези на ExxonMobil 2,6%, на Chevron и Devon Energy поевтиняха с по над 2%.

Разпродажбите на широкия пазар в понеделник бяха ограничени от по-добрите от очакваното данни за производителите в САЩ през юли. Въпреки това индексът на фабричната активност на Института за управление на доставките (ISM) се понижава до 52,8 пункта, достигайки най-ниското си ниво от юни 2020 г., спрямо 52 пункта месец по-рано. Очакванията на Dow Jones бяха за 52,1 пункта през юли.

Измерителят на производството на ISM също се понижава до над 2-годишно дъно, докато показателят за новите поръчки остава в зоната на свиване за втори пореден месец.

Акциите на производителите на чипове като AMD и Nvidia успяха да се възстановят до известна степен, оставайки на зелено. Двете компании поскъпват със съответно 2,5% и 1,5%.

Последният търговски ден за юли в петък завърши с ръстове за водещите индекси. Те отбелязаха и седмица на зелено, завършвайки най-добрия си месец от година насам. Dow напредна с 6,7%, S&P 500с 9,1%, а Nasdaq Composite с 12,4%. И за трите юлското представяне е най-доброто от 2020 г.

Тази седмица инвеститорите имат повече икономически данни и отчети на компании. Работните места ще са във фокуса през седмицата, както и данни за Caterpillar, PayPal и Starbucks.

При американските държавни ценни книжа доходността по 10-годишните и 30-годишните облигации намалява до съответно 2,595% и 2,924%.

Доларовият индекс, който измерва силата на щатските пари спрямо кошница конкурентни валути, също се понижава с 0,5% до 105,41 пункта.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:59 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Пазари виж още

Коментари

Финанси виж още