Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

По света

Инвестициите в бизнес имоти в Румъния намаляват със 75% през първото тримесечие

Само три сделки са били финализирани през първите три месеца на годината в северната ни съседка

Инвестициите в бизнес имоти в Румъния намаляват със 75% през първото тримесечие

Снимка: Архив Ройтерс

Обемът на инвестициите в бизнес имоти в Румъния е достигнал едва 35 млн. евро през първото тримесечие на тази година, сочат данни на консултантската компания JLL Румъния, цитирани от онлайн изданието romania-insider.com. Това е спад със 75% спрямо същия период на миналата година. 

Само три сделки с бизнес имоти са били финализирани през първите три месеца на годината, сочат данните. Това е с четири пъти по-ниско равнище в сравнение със същия период на 2017 г., когато бяха финализирани сделки на стойност 143 млн. евро.

Представителите на JLL Румъния обаче отбелязват, че има много трансакции в различна фаза на развитие, които вероятно ще бъдат финализирани тази година.

Още по темата

Най-голямата трансакция през първото тримесечие беше придобиването от южноафриканския фонд NEPI Rockcastle на търговския център Festival Shopping Center в Сибиу за 21 млн. евро.

Друга сделка е била сключена от израелската компания Hagag Development, която купи две исторически сгради на улица „Калеа Викторией“ в Букурещ за 10 млн. евро. Компанията планира да преустрои двата имота и да ги превърне в офис сгради.

Второто тримесечие вече изпреварва първото от гледна точка на сключени имотни сделки, след като шведската строителна компания Skansa продаде строяща се офис сграда в Букурещ на австрийската компания CA Immo за 53 млн. евро. 

Миналата година инвестициите в бизнес имоти в северната ни съседка достигнаха 1 млрд. евро, като нараснаха с 10% спрямо предходната година. 

По статията работиха: Божидарка Чобалигова, редактор Виктория Тошкова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от По света
Близо 40% от жилищата в САЩ са с изплатен ипотечен кредит