IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Лондон е най-предпочитаният град в света за студентски квартири

Седем от градовете в топ 10 на най-популярните студентски дестинации се намират във Великобритания

14:31 | 15.03.18 г.
<p>
	Лондон. <i>Снимка: Архив Ройтерс</i></p>

Лондон. Снимка: Архив Ройтерс

Лондон е най-търсеният град от студентите за квартира сред общо 426 популярни дестинации за обучение в света, следван плътно от Сидни, Мелбърн и Манчестър. Това показва изследване на сайта за студентски квартири Student.com, цитирано от онлайн изданието propertywire.com.

Голяма част от градовете в топ 10 се намират на Острова. На пето място е Глазгоу, следван от Ливърпул, Нотингам, Шефилд, Лос Анджелис и Бирмингам. Авторите на класацията отбелязват, че според последните данни на Статистическата служба за висшето образование във Великобритания около 19% от студентите, които учат на Острова, идват от чужбина. Делът на чуждестранните студенти достига 53% на равнище следдипломна квалификация.

Анализаторите са отчели и кога студентите резервират квартирата си, кога се нанасят и от колко далеч са пристигнали. Студентите, които са запазили квартира през 2017 г., са пропътували общо над 95 млн. км, за да стигнат до крайната си дестинация.

„Данните ни показват, че все още има значителен интерес към Великобритания като дестинация за международните студенти, особено от Азия и Европа. Но това не е основание за самодоволство“, казва Люк Нолън, главен изпълнителен директор на Student.com.

„На фона на нарастващата конкуренция за международни студенти всяка година Великобритания трябва да направи всичко възможно да подкрепи популяризирането в цял свят на целите на университетите си и да поддържа привлекателността си като дестинация за обучение“, допълва той.

Сидни, Мелбърн, Бризбейн, Канбера и Аделаида са най-популярните градове за студентски квартири в Австралия, докато в САЩ това са Лос Анджелис, Ню Йорк, Бостън, Филаделфия и Чикаго. В Канада водеща дестинация е Монреал, следван от Торонто, Ванкувър, Отава и Лондон в Онтарио.

Във Франция топ дестинация за студентите е Париж, следван от Монпелие, Лион, Марсилия и Нант, а в Германия водещ е Берлин, а след него са Франкфурт, Бон, Мюнхен и Дармщат. В Испания предпочитан град от студентите е Барселона, следван от Мадрид, Валенсия, Мурсия и Жирона, а в Италия Милано е топ дестинацията, последван от Рим, Болоня, Флоренция и Торино.

Почти половината от студентите в света са резервирали квартирата си през летните месеци, като петък е най-популярният ден от седмицата. Изследването показва още, че студентите от Кипър е най-вероятно да търсят подслон в последната минута.

59% от студентите се нанасят в събота, като втората събота на септември е най-популярният ден от годината.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:23 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още