IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Акциите на Pfizer поевтиняха след по-слаба прогноза за печалбата през 2021 г.

Коригираната печалба през тази година ще е между 3 долара и 3,10 долара за акция, посочи главният изпълнителен директор Алберт Бурла

20:40 | 12.01.21 г. 2
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка:&nbsp;Geert Vanden Wijngaert/Bloomberg</em></p>

Снимка: Geert Vanden Wijngaert/Bloomberg

Акциите на Pfizer Inc. поевтиняха във вторник, след като главният изпълнителен директор на компанията Алберт Бурла заяви, че коригираната печалба на компанията през 2021 г. ще е в диапазона между 3 долара и 3,10 долара за акция. Това е под очакванията на анализаторите.

Към 20:15 мин. българско време книжата, търгувани на Нюйоркската фондова борса, се разменят за 36,91 долара, което е понижение от 2,3%.

Очакванията бяха коригираната печалба за акция да е 3,18 долара през тази година, поне според проучване на 16 анализатори, проведено от Bloomberg.

Бурла представи предварително данните по време на изказване на здравна конференция, организирана от JPMorgan. По думите му цифрите включват и приноса, който разработваната от компанията ваксина срещу коронавирус се очаква да има, към резултатите. Препаратът на Pfizer и BioNTech бе първият, одобрен за използване в САЩ, Великобритания и Европа.

„Това е една динамична ситуация“, посочи Бурла.

Въпреки че фармацевтичните компании привлякоха внимание през последната година заради опитите си да разработят медикамент за борба с Covid-19, то търсенето на други форми на лечение бе относително намаляло. Този феномен се отрази в представянето на редица компании за здравни грижи – от застрахователи и аптеки до фармацевтични компании и фирми за здравни технологии.

По време на същата конференция главният изпълнителен директор на BioNTech Угур Сахин заяви, че двете компании увеличават целта си за производство на ваксина с над 50% заради голямото международно търсене.

По-рано Pfizer и BioNTech очакваха да произведат 1,3 млрд. дози през тази година.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:30 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

2
rate up comment 0 rate down comment 0
kane
преди 3 години
хаха - спомням си как се мъчех да я купя чисто спекулативно на 39 когато прочетох за голпма продажба на инсайдър и я спрях за щастие:)Модерна е още по голям гьол ор файзър и нея мислех да купувам, но файзъра се оказа по добра тогава, на модерна това и е първата ваксина евър! - затва и не искам да я слагам :) предпочитам на читака
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 2 rate down comment 2
ing5rov
преди 3 години
кьорфишек ... казано на езика на създателите на ваксината ...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още