Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

САЩ

Акциите на търговците на дребно подкрепиха пазарите в САЩ

Основните индекси се възстановиха сред загубите си в предишната сесия

Акциите на търговците на дребно подкрепиха пазарите в САЩ

Снимка: Архив Ройтерс

Американските пазари приключиха сесията в сряда с повишения, след като акциите на търговците на дребно скочиха на фона на силния финансов отчет на Macy's, съобщава CNBC.

Индексът на сините чипове Dow Jones industrial average завърши с 63 пункта нагоре, а Nike се представи най-добре в рамките на бенчмарка.

Основният показател S&P 500 също се повиши с 0,4%, а секторът за потребителски стоки се изкачи с 0,8%.

Технологичният индекс Nasdaq composite записа увеличение от 0,6%. По-малкият Russell 2000 дори нарасна с 1% и отчете рекордно ниво на затваряне.

Акциите на Macy’s скочиха с 10,8% заради по-силните от очакванията финансови резултати. Сравнимите продажби на компанията – ключова метрика за търговците на дребно, са се увеличили с 4,2% през последното тримесечие спрямо оценка за 1,4%.

Борсово търгуваният фонд SPDR S&P Retail ETF (XRT) скочи с 1,6% след доброто представяне на Macy’s и записа най-добрия си ден от 10 април.

Основните индекси се възстановиха от загубите си в предишната сесия. Във вторник S&P 500 и Nasdaq спаднаха съответно с 0,7% и 0,8%, а Dow прекъсна 8-дневната си победна серия.

Натиск върху акциите във вторник наложи доходността по държавните облигации. Във вторник доходността по 10-годишните държавни ценни книжа удари 3,095 процента – най-високото ѝ ниво от 2011 г., а по двегодишните държавни облигации се задържа на нива, невиждани от десетилетие.

В днешната сесия доходността по 10-годишните ДЦК се повиши още повече – до 3,10 процента, а по двегодишните – до 2,593 процента.

На валутните пазари доларът продължи ралито си спрямо кошница от валути, докосвайки петмесечен връх, подкрепен от сравнително силните икономически данни за САЩ през последните данни.

Индексът на долара, който измерва стойността му спрямо конкурентни валути, се повиши с 0,18% до 93,39 пункта, след като достигна дори 93,632 пункта – връх от 19 декември насам.

Еврото се търгуваше с 0,31% по-слабо спрямо зелената валута обаче – до 1,18 долара, което е най-ниското му равнище от декември насам. Спрямо йената доларът поевтиня с 0,05% до 110,29 йени, но все пак остана близо до най-високото си ниво от началото на февруари.

На пазарите на суровини петролът поскъпна, след като нов доклад показа, че резервите от „черно злато“ в САЩ са се свили повече от очакваното.

Фючърсите върху сорта Брент се повишиха с 87 цента, или 1,1%, до 79,30 долара за барел, а върху американския суров петрол WTI с 22 цента до 71,53 долара за барел.

Цените на златото се възстановиха от над 4-месечното си дъно благодарение на движението на долара. Фючърсите върху златото за доставките през юни се повишиха с 1,20 долара до 1291,50 долара за тройунция.

По статията работи: Виктория Тошкова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от САЩ
Китай има възможност да изгради 30 ядрени реактора извън страната до 2030 г.