Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

САЩ

Акциите на Wells Fargo поскъпнаха след по-добри от очакваните приходи

Спадът на новите ипотечни кредити с 13 млрд. долара обаче е засенчил усилията на банката да намали разходите

Акциите на Wells Fargo поскъпнаха след по-добри от очакваните приходи

Снимка: Архив Ройтерс

Приходите на американската банка Wells Fargo & Co. за третото тримесечие на годината надминаха очакванията благдарение на дигитализирането на голяма част от операциите й, съобщава CNBC.

Отчетените приходи от 21,9 млрд. долара леко надвишиха средната прогноза на анализаторите за 21,89 млрд. долара.

В предборсовата търговия акциите на Wells Fargo поскъпват с 2%.

Нетната печалба възлиза на 6 млрд. долара за тримесечието, което е с 33% повече спрямо същото тримесечие на миналата година. Тя обаче се размина с очакванията на анализаторите, тъй като спадът на новите ипотечни кредити с 13 млрд. долара е засенчил усилията на банката да намали разходите, допълва Ройтерс.

Още по темата

Именно върху намаляване на разходите е фокусирана финансовата институция. През септември беше обявен план за съкращаване на персонала с 5 до 10% през следващите три години. Към момента за Wells Fargo работят 265 хил. души, като според банката промяната на поведението на потребителите, включително предпочитанията за извършване на операции чрез дигитални устройства, е причина за съкращенията.

Общите нелихвени разходи са намалели с 4,1% до 13,7 млрд. долара, като обещанието на мениджмънта е разходите да се свият до 2020 г. с около 3 млрд. долара.

„Наблюдаваме положителни бизнес тенденции през второто тримесечие като нарастване използването на дебитни и кредитни карти и увеличаване на кредитирането на годишна база за покупки на автомобили, за финансиране на малкия бизнес, като растат и потребителските кредити“, заяви финансовият директор на Wells Fargo Джон Шрюсбъри.

При ипотечната активност обаче се забелязва забавяне спрямо второто тримесечие. Кредитирането покупката на автомобили регистрира повишение от 10% спрямо третото тримесечие на миналата година. Заемите за малкия бизнес пък растат с 28%.

От Wells Fargo заявиха, че нетният лихвен марж се е повишил до 2,94% от 2,93% през второто тримесечие. При ръст на лихвите обаче банките биха могли да очакват да печелят повече от кредитирането. Нетният приходи от лихви през тримесечието са нараснали с 9% спрямо миналата година.

Wells Fargo се опитва да възстанови репутацията си сред клиентите, сред като поредица от скандали, глоби и регулаторни проверки в последните две години се отразиха на имиджа й.

По статията работиха: Магдалена Иванова, редактор Виктория Тошкова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от САЩ
Зелена вълна заля американските борси