Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

САЩ

Citigroup надмина очакванията на анализаторите при отчета за третото тримесечие

Потребителското банкиране и добрите резултати от търговията с облигации са основните фактори за представянето на банката

Citigroup надмина очакванията на анализаторите при отчета за третото тримесечие

Снимка: Ройтерс

Citigroup Inc е постигнала по-висока от очакваната печалба за третото тримесечие на годината благодарение на доброто търгуване на облигации и положителните резултати от потребителското банкиране в Мексико, предава Ройтерс.

Печалбата от търговията с облигации се е повишила с 9 на сто в сравнение с резкия спад при конкурентна JPMorgan Chase & Co, който отчете понижение в продажбите с 10% по-рано днес. 

Още по темата

Печалбите от инвестиционното банкиране са се смалили с 8% до 1,2 млрд. долара през третото тримесечие.

При потребителското банкиране този показател отбеляза ръст от 20% за Латинска Америка, както и добри резултати от управлението на активи в Мексико.

Изключвайки този ръст, печалбата е нараснала с 8%, а приходите от глобалното потребителско банкиране се повишават с 3 на сто, заявиха от банката.

Нетната печалба за третото тримесечие на Citigroup от активи е нараснала до 4,62 млрд. долара до 30 септември, от 4,13 млрд. долара година по-рано.

Печалбата за акция също е отчела ръст до 1,73 долара за акция спрямо 1,42 долара, подпомогната от обратното изкупуване, докато анализаторите очакваха печалбата за акция да достигне 1,69 долара.

Общата печалба е малко по-ниска от същия период за предходната година – 18,39 млрд. долара спрямо 18,42 млрд. долара.

Оперативните разходи също се понижават с 1% до 10.31 млрд. долара, като коефициентът на ефективност на Citigroup се подобрява до 56,1% от 56,6% година по-рано.

Другата голяма финансова компания Wells Fargo & Co, подобно на JPMorgan, обяви печалба, която не можа да отговори на очакванията на анализаторите. Книжата ѝ се търгуват с минимално повишение от 0,039% до 51,44 долара за акция.

Citigroup стартира годината с подобни резултати. За първото тримесечие приходите от международното ѝ потребителско банкиране се увеличиха със 7% благодарение на доброто представяне в Северна Америка, Мексико и Азия. В същото време приходите от капиталовите пазари нараснаха с 38%, тласкани нагоре от повишената волатилност.

В 16:00 книжата на компанията се търгуват с понижение от 2,24% при 68,38 долара за акция.

По статията работи: Аспарух Илиев

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от САЩ
Щатските индекси стартират без единна посока в очакване на протокола на Фед*