IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Джо Байдън остава единствен кандидат на демократите за президентските избори в САЩ

Бърни Сандърс прекрати президентската си кампания след редица поражения на изминалите избори на Демократическата партия

20:04 | 08.04.20 г.
<p>
	<em>Снимка: Sam Wolfe/Bloomberg</em></p>

Снимка: Sam Wolfe/Bloomberg

Бърни Сандърс прекратява президентската си кампания, след като редица поражения на изминалите избори на Демократическата партия го оставиха без големи шансове в прекия сблъсък срещу Джо Байдън, съобщава Bloomberg. 

Това означава, че Байдън официално ще бъде кандидатът за президент на Демократическата партия. Ходът на Сандърс идва след няколко поредни загуби на изборите, след които Байдън успя да получи много повече делегати. Сандърс, който бе номиниран и през 2016 г., не успя да спечели доверието на избирателите в няколко щата.

Надпреварата в Демократическата партия остана в сянката на темите около кризата с разпространението на коронавируса. Така двамата кандидати имаха една основна тема за дискусия, а вниманието на обществото вече не бе насочено към кампанията на демократите.

Кампанията на Сандърс бе изградена с някои от най-прогресивните предложения в политическата история на САЩ. Сред тях бе неговият план „Здравеопазване за всички“, чиято цел бе да бъдат премахнати всички частни застраховки и да се създаде изцяло финансирана от държавата здравна система. Неговите политики, които бяха подкрепяни от другия кандидат Елизабет Уорън, тласнаха Демократическата партия в левия политически спектър.

В началото на март третият голям кандидат на демократите, Майкъл Блумбърг, се отказа от президентската кампания, тъй като той не успя да убеди привържениците на Демократическата партия, че е по-добрата алтернатива на президента Доналд Тръмп въпреки рекордните разходи за реклама на стойност над половин милиард долара.

Цялата публикация може да прочетете на сайта на Bloomberg TV Bulgaria.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:08 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още