IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Големи американски авиокомпании ще кандидатстват за нов пакет държавен кредит

Вашингтон предоставя на индустрията нова кредитна програма в размер на 25 млрд. долара, като подаването на заявления за приоритетно разглеждане изтича в петък

22:36 | 15.04.20 г.
<p>
	<em>Снимка: Bloomberg</em></p>

Снимка: Bloomberg

Редица големи американски авиокомпании се готвят да кандидатстват тази седмица по кредитна програма в размер на 25 млрд. долара, след като получиха милиарди долари по програмата за федерални субсидии за заплати на работниците от сектора, съобщава Ройтерс, позовавайки се на информация на хора, запознати с въпроса. 

От Министерство на финансите на САЩ са посочили на авиокомпаниите да кандидатстват до петък (17 парил), ако искат приоритетно разглеждане на заявленията.

Служител на авиоиндустирята споделя пред Ройтерс, че се очаква повечето авиокомпании да кандидатстват, тъй като няма да се изискват вноски по заема преди края на септември и условията са благоприятни.

American Airlines Group Inc потвърди във вторник, че планира да кандидатства за заем от 4,75 млрд. долара преди крайния срок в петък, определен от Министерството на финансите за приоритетно разглеждане. Alaska Airlines Inc също посочи, че ще кандидатства за 1,1 млрд. долара по федералната програма.

United Airlines Holdings Inc и Southwest Airlines Co също ще участват, докато Delta Air Lines все още обмисля включване.

Въпреки че някои авиокомпании първоначално бяха планирали да използват само 25 млрд. долара федерални субсидии за заплати, сега превозвачите осъзнават, че условията на новия пакет за държавен заем могат да са значително по-добри от тези, които се предлагат на капиталовите пазари.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:12 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още