IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Китайските преговарящи в търговията отмениха визита в американски ферми

Ходът попарва надеждите, че Китай ще възобнови покупките на американски земеделски стоки

23:22 | 20.09.19 г.
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Китайските преговарящи в областта на търговията промениха внезапно плановете си, като отмениха посещение при американски фермери след края на разговорите във Вашингтон тази седмица, предава CNBC.

Китайската делегация е променила графика си за пътуване и се е върнала в Китай по-рано от планираното, заяви Никол Ролф от Службата по земеделие на Монтана. Няма обяснение защо представителите са съкратили визитата си, допълни Ролф.

Службата по земеделие в Небраска също съобщи, че китайските представители са отменили посещение във ферми в щата.

Американският министър на земеделието Сони Пардю потвърди вчера, че се работи по организирането на срещите като жест на добра воля към американските фермери от страна на Китай.

Китайската делегация, водена от заместник-министъра на земеделието и селските въпроси Хан Дзюн, планираше последващи визити в Боземан, Монтана и Омаха, щата Небраска.

Отмяната на посещението попарва надеждите, че Китай ще възобнови покупките на американски земеделски стоки, които спря през април в отговор на митата на президента Доналд Тръмп.

Китай е съставлявал 5,9 млрд. долара от износа на американски земеделски стоки през 2018 г. Страната е най-големият купувач в света на соя и миналата година е закупила около 60% от износа на американска соя.

Напрежението между САЩ и Китай се успокои преди търговските преговори на ниво заместници тази седмица, след като Тръмп освободи от мита много китайски стоки, а Китай също съобщи, че ще освободи американски земеделски стоки и други 16 вида американски продукти от допълнителни мита.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:43 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още