IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Nasdaq достигна рекордни стойности в началото на борсовата сесия*

Американските пазари отчитат ръстове, макар и ограничени, очаквайки решението на Фед

17:52 | 13.06.18 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Акциите на Twenty-First Century Fox и Netflix помагат на индекса Nasdaq Composite да достигне до нови рекордни стойности, след като американски съдия разреши изпълнението на сделката между AT&T и Time Warner.

Показателят се увеличи с 0,31%, достигайки до 7727,92 пункта, като с най-добро представяне са книжата на Netflix и Amazon.

Индексът на сините чипове Dow Jones industrial average започна сесията без значителна промяна, повишавайки се леко с 0,02%, повлиян от ръстове при акциите на UnitedHealth и спад при Caterpillar.

Широкият измерител S&P 500 също се повишава леко с 0,08% до 2789,19 пункта, след като секторите на здравните грижи и комуналните услуги успяха да компенсират загубите в енергийния и телекомуникационния сектор.

По-рано днес федерален съдия от Вашингтон разреши без никакви предварителни условия сливането между американската телекомуникационна компания AT&T и медийната група Time Warner на стойност 85 млрд. долара. 

Решението би могло да предизвика и каскада от сделки между компании за платена телевизия, купуващи телевизионни и филмови продуценти, като първата такава може да е офертата на Comcast Corp за някои активи на Twenty-First Century Fox Inc.

Новината доведе до скок на акциите на Twenty-First Century Fox Inc със 7,8%.

Акциите на Time Warner от своя страна поскъпнаха с 3,6%, а тези на онлайн платформата за кино и телевизия Netflix – с 2,3%.

Инвеститорите също така са фокусирани върху очакваното по-късно днес приключване на двудневната среща на Фед, на която централната банка трябва да вземе решенията си за своята по-нататъшна парична политика.

В сряда от министерството на труда публикуваха и данни за производствените цени в САЩ, от които стана ясно, че те нарастват повече от очакваното през май.

Индексът на производствените цени (PPI) за крайното търсене се е увеличил с 0,5% през изминалия месец, тласкан нагоре от увеличаване на цените на бензина и продължаващото нарастване на цените в сектора на услугите.

В началото на американската търговия цените на петрола тръгнаха надолу. Американският сорт WTI поевтинява с 0,56% до 65,99 долара за баел. Международният бенчмарк Брент също губи от стойността си 0,20% до 75,73 пункта.

Златото отбелязва леко поскъпване с 0,03% до 1300 долара за тройунция.

* Информацията е актуална към 17:15 ч.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:48 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още