IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Печалбата на Morgan Stanley е намаляла с 9% през първото тримесечие

Банката обаче надминава очакванията на анализаторите за печалбата и приходите си

17:11 | 17.04.19 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Morgan Stanley съобщи, че печалбата й за първото тримесечие е намаляла с 9% спрямо същия период на 2018 г. заради спада на търговията в началото на годината, от който пострадаха и други компании на Wall Street.

Банката обяви печалба от 2,4 млрд. долара, или 1,39 долара на акция, и приходи от 10,3 млрд. долара. Както печалбата, така и приходите са по-ниски в сравнение със същия период на миналата година, когато компанията постигна печалба от 2,7 млрд. долара, или 1,45 долара на акция, и отбеляза рекордни приходи от 11,1 млрд. долара.

Все пак банката надмина очакванията на анализатори, анкетирани от Refinitiv, които прогнозираха печалба от 1,99 млрд. долара, или 1,17 долара на акция, и приходи от 9,93 млрд. долара.

Цената на акциите на Morgan Stanley се повиши с 2% в предборсовата търговия. Тя е намаляла с 20% от най-високото си равнище през пролетта на миналата година.

Приходите на подразделението за търговия с акции са намалели с 21% в унисон с пониженията при JPMorgan и Goldman Sachs Group. Тези от търговия с активи с фиксирана доходност, където Morgan Stanley е по-малка в сравнение с конкурентите си, са отбелязали по-малко понижение от 9%.

Приходите от инвестиционното банкиране на компанията са се свили с 24%, като са пострадали главно заради спадовете в бизнеса й с оценка и поемане на риск.

При подразделението за управление на активи, най-малкия бизнес на Morgan Stanley, който компанията опитва да разшири, приходите са се увеличили с 12% до 804 млн. долара.

Възвръщаемостта на акция е била 13,1%, като надминава малко средносрочната цел от 13%.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:25 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още