IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Помпейо: САЩ няма да приемат "лоша сделка" с Пхенян

По думите на американския държавен секретар Вашингтон няма да търпи руска намеса в междинните избори за Конгрес тази година

23:15 | 23.05.18 г. 1
<p>
	Майк Помпейо.<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Майк Помпейо.Снимка: Архив Ройтерс

Американският държавен секретар Майк Помпейо каза, че САЩ са готови да се откажат от преговори със Северна Корея, ако предстоящите разговори за програмата й за ядрени оръжия тръгнат в грешна посока, предаде Ройтерс, цитиран от БТА.

"Лоша сделка не е вариант", каза Помпейо във встъпителните си думи на изслушване в комисията по външни работи в камарата на представителите на американския Конгрес. 

"Американският народ разчита на нас да свършим работата както трябва. Ако правилната сделка не е на масата, ние съответно ще си тръгнем".

Помпейо посочи, че американската кампания за оказване на натиск върху Пхенян заедно с партньори на САЩ дава резултат.

"Отношението ни няма да се промени докато не видим заслужаващи доверие стъпки към завършено, достъпно за проверка и необратимо освобождаване на Корейския полуостров от ядрено оръжие", каза държавният секретар.

В отговор на въпрос Помпейо увери, че САЩ нямат намерение да правят отстъпки на Пхенян на срещата на президента Доналд Тръмп с лидера на КНДР Ким Чен-ун, планирана за 12 юни в Сингапур.

По отношение на ядрената програма на Иран Помпейо каза, че правителството на президента Тръмп смята да работи с "колкото може повече партньори, приятели и съюзници", за да спре всички ядрени и неядрени заплахи, идващи от Техеран.

По отношение на Русия Помпейо изтъкна, че Вашингтон няма да търпи руска намеса в междинните избори за Конгрес тази година, предаде Асошиейтед прес.

Държавният секретар уточни, че правителството на президента Тръмп ще "предприеме всички подходящи контрамерки", за да се бори с "непреставащите усилия" на Русия да се намесва във вота през ноември.

Помпейо призна, че засега САЩ не са в състояние да приложат "ефикасно възпиране", което да спре тези руски усилия.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:30 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

1
rate up comment 6 rate down comment 2
national power
преди 5 години
На тоя дърт олиго.фре.н няма ли кой да му каже че не може така да се държи.Затовя целият свят ги мрази
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още