IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

САЩ вече са световният епицентър на пандемията

Броят на смъртните случаи в страната надмина този в Италия

10:00 | 12.04.20 г. 1
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: David Paul Morris/Bloomberg</em></p>

Снимка: David Paul Morris/Bloomberg

Съединените щати се превърнаха в световния епицентър на коронавируса, след като смъртните случаи в страната надминаха тези в Италия. Същевременно Сингапур обяви, че незабавно ще започне да налага глоби на хората, които не спазват правилата за социално дистанциране, пише Bloomberg.

Наблюдава се забавяне на ръста на смъртните случаи в Испания, Франция и Германия, но Италия отчете най-гоплемия си брой нови случаи от една седмица. Китай обяви, че от събота има 99 нови случая, като 97 от тях са на хора, дошли от чужбина. Властите в Шанхай твърдят, че 51 от общо 52-та нови случая на заразени с Covid-19 са дошли отвън – от полет от Русия.

Същевременно от Пентагона използват закон за военни ситуации, за да финансират производството на маски. Губернаторите в САЩ поискаха 500 млрд. долара федерална помощ, за да се справят с икономическия удар от мерките за социално дистанциране. Администрацията на президента Доналд Тръмп обяви, че е на път да въведе диагностиката, необходима, за да се определи кога могат да бъдат възстановени нормалните активности.

В глобален план броят на случаите на Covid-19 достигна 1,77 млн., а жертвите на вируса вече са над 108 хил. В Съединените щати коронавирусът взе 20 600 жертви.

Днес стана ясно, че Китай прекратява тестовете на антивирусното лекарство на Gilead Sciences, след като не е успяло да постигне успех с пациентите с тежки симптоми, обяви главният изпълнителен директор на компанията Даниел О‘Дей.

По-рано Китай заяви, че на 27 април ще съобщи резултатите от две проучвания за пациенти с леки до тежки симптоми. Спирането на програмата се случва в момент, в който броят на случаите в Китай намалява.

От своя страна, Великобритания разкри, че ще дари 65 млн. паунда (81 млн. долара) на Световната здравна организация за борба с пандемията, като част от по-широк пакет. Дарението бе направено само дни, след като президентът на САЩ Доналд Тръмп заплаши да изтегли американското финансиране на организацията.

Британските власти заявиха, че средствата ще помогнат за превенция разпространяването на вируса в развиващите се страни и втори ръст на броя на заразените във Великобритания.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:15 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

1
rate up comment 1 rate down comment 0
be_google
преди 4 години
AMERICA FIRST.......xaxaxaxaxxaa!Честито лидерство!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още