IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

S&P 500 изтри 1% на фона на страховете за икономическо забавяне

Индексът на сините чипове Dow Jones Industrial Average изтри 270 пункта

23:19 | 08.06.22 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка:&nbsp;Michael Nagle/Bloomberg</em></p>

Снимка: Michael Nagle/Bloomberg

Водещите индекси на Wall Street завършиха борсовата сесия в сряда с понижения, докато инвеститорите наблюдават сигналите за възможно и икономическо забавяне и новото развитие на облигационния пазар, съобщава CNBC.

Индексът на сините чипове Dow Jones Industrial Average изтри 270 пункта (0,8%). Широкият измерител S&P 500 пък се понижи с 1,1%, а технологичният Nasdaq Composite е надолу с 0,7%.

Търгуваните на американската борса акции на Credit Suisse поевтиняха с 1%, след като швейцарската банка предупреди, че е напът да отчете трета поредна тримесечна загуба заради войната в Украйна и растящите лихвени проценти.

Книжата на Intel пък изтриха от цената си 5,3%, след като ръководството предупреди за отслабващо търсене на полупроводници по време на конференция.

Търговията на облигационния пазар също се отрази на настроенията в сряда, след като доходността по 10-годишните американски държавни ценни книжа отново скочи над 3%. Тя завърши сесията при равнище от 3,034%, а това по 30-годишните облигации бе 3,187%.

Доларовият индекс от своя страна прибави 0,3% до 102,57 пункта.

В същото време акциите на Robinhood поевтиняха с 3,9%, след като председателят на Комисията по ценните книжа и борсите Гари Генслър коментира евентуална регулаторна промяна, свързана с изпълнението на търговията.

Книжата на Moderna пък поскъпнаха с 2,2%, след като модифицираната ѝ ваксина срещу Covid-19 показа добри резултати при справяне с новите варианти на болестта.

Инвеститорите вече гледат към петък, когато трябва да станат известни новите данни за индекса на потребителските цени в САЩ за май. Според мнозина стойностите ще са от ключово значение за паричната политика на Федералния резерв и това дали централната банка ще продължи с темпа на увеличение на лихвените проценти.

Фондовият пазар преживява бурна година, тъй като по-агресивните действия на Фед разпалиха страховете от рецесия. S&P 500 е с 14% надолу от последния си връх, достигнат през януари. технологичният Nasdaq пък е надолу с близо 25% от последния си рекорд.

На стоковите пазари цената на петрола отново нарасна осезаемо. Фючърсите върху американския лек суров петрол поскъпнаха с 3,7% до 122,58 долара за барел, а тези върху сорта Брент с 2,9% до 124,07 долара за барел.

Златото от своя страна също поскъпна леко с 0,2% до 1854,8 долара за тройунция.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:43 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още