IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Тръмп обмисля ново понижение на корпоративния данък

Американският президент обяви, че вероятно през октомври ще представи втория етап от данъчната реформа, който включва намаляване на фирмения налог на 20%

14:15 | 30.06.18 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Президентът на САЩ Доналд Тръмп обяви, че очаква вторият етап от данъчната реформа да бъде представен през октомври или малко по-рано, като той обмисля намаляване на корпоративния данък от 21 на 20%, предаде Ройтерс.

В част от интервю за Fox Business Network, което ще бъде излъчено утре, Тръмп казва:"Осъществяваме втори етап. Вероятно ще го направим през октомври, може би малко по-рано, отколкото тогава." 

Едно от нещата, които обмисляме е понижение (на данъка) от 21 на 20%, допълва той.

През декември Тръмп подписа най-голямата данъчна реформа в САЩ от 30 години, намалявайки корпоративния данък от 35 на 21% и предоставяйки временни данъчни облекчения на средната класа в САЩ.

Законът бе приет от контролирания от републиканците Конгрес на фона на опозицията на демократите, според които той е раздаване на пари на богатите, което ще прибави 1,5 трилиона долара към държавния дълг от 20 трилиона долара.

/БТА/

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:10 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още