IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Тръмп свива средствата за Агенцията за бежанците на ООН

Служителите по сигурността в ООН изказват опасения, че това може да предизвика размирици в Палестина

12:20 | 02.09.18 г. 9
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Администрацията на "Тръмп" съобщи, че въвежда в действие постоянно и постепенно намаляване на средствата, отделяни за Агенцията за бежанците на ООН, пише Marketwatch. 

Служителите по сигурността в ООН изказват опасения, че това може да предизвика размирици в Палестина, но администрацията на Тръмп твърди, че мярката е част от по-широка американска стратегия, съобщава сайтът на Bloomberg TV Bulgaria.

По-рано тази година администрацията на Тръмп замрази голямата част от своята подкрепа за Агенцията за подпомагане и трудова заетост на ООН (UN Relief and Work Agency). Това е агенцията, която подпомага палестинските бежанци. Новото съобщението за намаляване на отпусканите средства означава, че то ще бъде постоянно.

Администрацията иска да окаже натиск върху палестинците в разговорите им с администрацията на Тръмп и да сигнализира недоволството на САЩ от начина, по който организацията работи.

Палестинците, разгневени от подкрепата на администрацията на Тръмп за Израел, отказват да започнат преговори със САЩ.

Миналата седмица САЩ отеглиха финансиране от 200 млн. долара за палестинците и обмислят допълнителни стъпки за оказване на натиск върху палестинските лидери, включително чрез намаляване на броя на палестинците, регистрирани като бежанци чрез UNRWA. Този ход ще има последици за онова, което палестинците твърдят, че е "право на завръщане" в Израел.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:26 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

4
rate up comment 11 rate down comment 2
Sakamano
преди 5 години
Ако не сте разбрали кои са жертвите на днешната обществена система - това са белите хетepoceксуaлни мъже от средната класа.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 2 rate down comment 1
thehappyroger
преди 5 години
Предстои да разберат, че животът няма никакъв смисъл, само този, който ти му придадеш, докато реалността ни е отражение на нивото ни на съзнание и тя е такава, каквато си я направим като колективна цивилизация, квантова физика и самадхи състояние на съзнанието, всичко друго е една временна илюзия на неосъзнатото четириизмерно физическо съзнание.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 2 rate down comment 1
thehappyroger
преди 5 години
Те още не знаят, че тази парадигма на нисшият неосъзнат егоистичен разум следващите години напълно наистина предстои да бъде заличена от планетарните промени и изменения. Мултиизмерен космически сценарий за смяна на парадигмата, всичко предстои да стане на пергели, чертежи, градежи, кабалистика, масонство, темплиерство, илюминатство, власт, пари, контрол, лъжи, пропаганда, манипулации, укриване на истини и грандоманство.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 5 rate down comment 1
thehappyroger
преди 5 години
И по-широката кретено-масонска стратегия е да си построят трети етаж на кретено-масоно капитализма в Близкият изток и да окупират икономиките и ресурсите на тези страни, като започнаха с отстраняването на ислямските лидери, които не пожелаха да им играят по свирката, този път алчността и егоизма ще им дойдат в повече и този градеж предстои да им излезе през носа, даже май през всичките им дупки.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още