IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Търговията на Wall Street започна сесията с неубедителни ръстове*

Инвеститорите продължават да са под напрежение заради съществуващата опасност от търговска криза

17:40 | 15.03.18 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Американските борси се затрудняват да задържат ръстовете, с които започнаха днешната борсова сесия, тъй като инвеститорите продължават да са под напрежение заради съществуващата опасност от търговска криза, съобщава CNBC.

Индексът на сините чипове Dow Jones industrial average започна с повишение от близо 100 пункта, но впоследствие то се сви до ръст от 19 пункта. От своя страна бенчмаркът S&P 500 също отбелязва колебливо увеличение от 0,09% до стойност от 2752,02 пункта.

Лек спад от 0,03% има и при показателя Nasdaq composite

За пореден ден намерението на САЩ да въведат мита върху вноса на алуминий и стомана се отразява негативно върху борсите. Инвеститорите се притесняват, че и други държави ще предприемат реципрочни мерки срещу американската продукция, предизвиквайки търговска война.

По-рано днес американските медии съобщиха, че Белият дом обмисля да въведе и мита върху вносни стоки от Китай на стойност между 30 млрд. долара и 60 млрд. долара.

Днешната несигурна борсова сесия следва бурен ден на търговия в сряда, когато Dow Jones industrial average отписа от стойността си близо 250 пункта. Най-голям принос за загубата имаше самолетният производител Boeing.

Цените на акциите направиха опит да се възстановят след новината, че Лорънс Къдлоу ще е новият главен икономически съветник на Доналд Тръмп, но това се оказа недостатъчно.

Леки ръстове има и в цените на петрола. Фючърсите върху американския сорт WTI поскъпват с 0,21% и към момента барел от него се търгува за 61,09 долара. Брентът от своя страна увеличава стойността си с 0,11% до 64,96 долара за барел.

Златото се намира на червена територия със спад на цената си от 0,52% до 1318,70 долара за тройунция.

*Информацията е актуална към 16:30 ч.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:04 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още