IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Facebook е мистериозната компания, наддавала за придобиването на Fitbit

Най-високата ѝ оферта обаче не е успяла да надмине тази на Google

11:43 | 27.11.19 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Facebook е била мистериозната компания, която е наддавала няколко пъти за придобиването на производителя на носими устройства Fitbit, разкриват документи, подадени към Комисията по ценните книжа и фондовите борси в САЩ, пише CNBC. 

Компанията на Марк Зукърбърг е дала и финална оферта за 7,30 долара за акция, твърдят източници, запознати със случая. 

Google обяви намерението си да придобие Fitbit на 1 ноември за около 2,1 млрд. долара в брой, или 7,35 долара за акция. Facebook разглежда процеса по продажба като приключен и не планира да наддава отново, след като Google постигна съгласие за покупката, посочва един от източниците. 

Говорител на Facebook е отказал да коментира въпроса, както и говорител на Fitbit. 

Според документите главният изпълнителен директор на Fitbit Джеймс Парк е вечерял с главния изпълнителен директор на другата наддаваща компания на 11 юни 2019 г., за да обсъдят пазара на носими технологии. В случая това може да е бил главният изпълнителен директор на Facebook Марк Зукърбърг, коментират източници. 

Парк и други представители на висшия мениджмънт на Fitbit са вечеряли със Зукърбърг на 2 юли, посочват документите. Зукърбърг и Парк са се срещнали още веднъж през септември, 

През октомври Facebook е наддала няколко пъти за придобиването на Fitbit, но 7,30 долара за акция е била най-високата и финална оферта според документите.

 
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:07 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Социални мрежи виж още

Коментари

Финанси виж още