Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Социални мрежи

Facebook ще позволи на служителите си да работят от вкъщи до юли 2021 г.

Компанията следва примера на Google и Twitter

Facebook ще позволи на служителите си да работят от вкъщи до юли 2021 г.

Снимка: Johannes Berg/Bloomberg

Американската интернет компания Facebook ще позволи на своите служители да продължат да работят от вкъщи през следващите 12 месеца, обяви компанията пред CNBC.

„На база на прогнозата от здравните и правителствените експерти, както и на решенията от нашите вътрешни дискусии по тези въпроси, ние позволяваме на нашите служители да продължат доброволно да работят от вкъщи до юли 2021 г.“, заяви говорител на компанията.

Още по темата

Освен това компанията ще даде на служителите допълнителен бонус от 1000 долара за нуждите на домашния им офис. Facebook даде подобен бонус след налагането на блокадите по-рано тази година.

Въпреки че служителите ще имат право да работят от домовете си, компанията твърди, че ще продължи да отваря офисите си при ограничен капацитет в регионите, в които насоките на властите го позволяват и където има отслабване на вируса в продължение на два месеца. Малко вероятно е обаче повечето офиси на Facebook да отворят отново врати през 2020 г., посочва говорителят.

Миналата седмица главният изпълнителен директор Марк Зукърбърг заяви, че не е ясно кога служителите ще могат да започнат отново да работят от офисите след възраждането на Covid-19 в Съединените щати. Зукърбърг беше критичен към начина, по който администрацията на Доналд Тръмп се справя с коронавируса.

Решението на Facebook следва това на Google, която миналия месец обяви, че ще даде възможност на своите служители да продължат да работят от вкъщи до края на юни 2021 г. През май Twitter пък каза на служителите си, че „завинаги“ могат да работят от дистанция, ако искат.

По статията работиха: Елена Кирилова, редактор Елена Илиева

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Социални мрежи
Бъдещето на социалните мрежи е в говора