IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

И Twitter забранява рекламите на криптовалути

Така мрежата последва примера на Facebook и Google

22:56 | 26.03.18 г. 2
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Mикроблог платформата за изпращане на кратки съобщения Twitter ще забрани рекламата на дигитални валути, присъединявайки се към Facebook и Google в акцията срещу този сектор, целяща да предотврати евентуални измами и големи загуби на инвеститори, предаде БТА, позовавайки се на Ройтерс.

Забраната ще покрива рекламирането на първични предлагания на дигитална валута, както и продажба на дигитални токъни и услугите по портфейли с криптовалута, посочи пред Ройтерс компанията от Сан Франциско.

Мярката, която все още не е уточнено откога ще се прилага, ще забрани и рекламата на борси за криптовалута с малки изключения.

Twitter обяви този месец, че взима мерки за предотвратяване на използването на профили, свързани с криптовалути и опитващи се да комуникират с другите "по подвеждащ начин". Компанията обаче бе призована за по-конкретни стъпки, след като Facebook и Google взеха мерки в тази посока.

Facebook ограничи рекламите, свързани с криптовалути през февруари, а Google по-рано този месец обяви забрана, която влиза в сила през юни. 

Преди няколко дни главният изпълнителен директор на Twitter и Square Джак Дорси иакза мнение, че биткойнът ще се превърне в единствената глобална валута в рамките на следващото десетилетие.  Дорси, който е и инвеститор в най-популярната криптовалута, очаква биткойнът да бъде използван за покупки на съвсем обикновени неща като кафе и обясни, че според него ще бъдем свидетели на възхода му в рамките на следващите 10 години, но това може да се случи и по-бързо.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:52 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Социални мрежи виж още

Коментари

2
rate up comment 0 rate down comment 1
cashman
преди 6 години
:) Проблемът е в друго. Те са напълно наясно с нещата, но не знаят как да ги съчетаят и обяснят и така объркват дребните инвеститори още повече. Искат да ги предпазят от рисковите компании и продукти и от неинформираните решения, които поради непреценени очаквания и ниска ликвидност( липса на достатъчно сигурни и мащабни платформи за търговия и слабо институционално участие) водят до голяма волативност.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 2 rate down comment 0
supertrader
преди 6 години
Уж ги обичат пък ги забраняват, тези не са наясно със себе си.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още