IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Отчетът на Pinterest изпрати цената на акциите ѝ с 28% нагоре

Компанията първо стана жертва на разпродажбите, свързани с лошия отчет на Meta

14:14 | 04.02.22 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка:&nbsp;Gabby Jones/Bloomberg</em></p>

Снимка: Gabby Jones/Bloomberg

Цената на акциите на американската социална мрежа Pinterest повишиха стойността си с 28% по време на следборсовата търговия, след като компанията отчете приходи и печалба за четвъртото тримесечие, които надминаха очакванията на Wall Street, пише CNBC.

Pinterest заяви, че приходите ѝ за първото тримесечие ще нараснат със 17-19% на годишна база, в съответствие със средната прогноза на анализаторите, които смятат, че растежът ще е с 18 на сто.

Компанията обяви, че в световен мащаб месечно активните ѝ потребители – ключова метрика за здравето на социалните мрежи – са се понижили с 6% на годишна база до 431 млн. През тримесечието месечно активните потребители са намалели с 12 на сто в Съединените щати, като са достигнали 86 млн. долара.

Въпреки това средните приходи са скочили с 23% през отчетния период до 1,93 долара на потребител в света.

Преди обявяването на финансовия отчет цената на акциите на Pinterest спадна с 10% в четвъртък. Това се случи, след като конкурентът Meta обяви изключително разочароващ отчет, в който се оказа, че броят на потребителите на платформата е по-нисък от очакваното. Новината стана причина за разпродажба на акции на компании, притежаващи социални мрежи.

Но стойността на книжата на Pinterest се възстанови от спада и дори записа ръст по време на следборсовата търговия в четвъртък благодарение на собствените ѝ резултати и на тези на конкурента ѝ Snap. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:59 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Социални мрежи виж още

Коментари

Финанси виж още