Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Социални мрежи

Snapchat става все по-важен за рекламодателите

Онези, които искат да достигнат до младите потребители, все повече предпочитат Snapchat, а не Instagram

Snapchat става все по-важен за рекламодателите

Снимка: Архив Ройтерс

Социалната мрежа Instagram започна да изглежда все повече като конкурента си Snapchat, след като копира част от функциите му, но рекламодателите твърдят, че по-младата аудитория на Snapchat и уверенията, че съдържанието им няма да бъде зле позиционирано, внасят нова вълна от ентусиазъм сред рекламодателите по отношение на значително по-малкото приложение, предава Ройтерс.

Очакванията за бъдещето на Snapchat бяха доста скептични, а цената на акциите на компанията пое надолу след първичното публично предлагане на Snap миналата година, предимно заради съмненията дали Snapchat може да се конкурира с Instagram. Но миналата седмица компанията майка Snap отчете 72% ръст на приходите за тримесечието и надмина резултатите на анализаторите, с което си върна доверието на инвеститорите.

Още по темата

Snapchat печели от младото поколение, сред което популяризира изчезващите съобщения и филтрите за снимки, след като Instagram, която е собственост на Facebook, успя да ги отблъсне, твърдят рекламни директори.

Това предпочитание от младите потребители се очаква да стане още по-голямо тази година, поне в САЩ, сочи oценка на eMarketer. През тази година Instagram ще привлече 1,6 млн. американци под 25-годишна възраст, докато Snapchat ще добави 1,9 млн. в тази възрастова група според eMarketer.

Привличането на тези възрастови групи означава, че компаниите ще се чувстват задължени да прекарват време в Snapchat, макар че вече го правят в Instagram, твърди Арън Шапиро, главен изпълнителен директор на компанията за дигитален маркетинг Huge.

Facebook, Instagram и Snapchat са отказали да коментират данните на eMarketer.

Повече новини за технологии можете да научите от видеото на Bloomberg TV Bulgaria

гледано: 1640   Още видео
Рейтинг 1 Рейтинг 2 Рейтинг 3 Рейтинг 4 Рейтинг 5
0 гласа

 

По статията работиха: Елена Кирилова, редактор Десислава Попова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Социални мрежи
WhatsApp ограничава броя на хората, до които могат да се препращат съобщения