IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Amazon и Apple вървят към рекордни тримесечни приходи от 100 млрд. долара

Компанията на Безос ще се възползва от ръста на онлайн пазаруването, а Apple ще печели от пускането на iPhone 12

08:52 | 03.11.20 г. 3
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Bloomberg LP</em></p>

Снимка: Bloomberg LP

Празничният сезон може да бъде исторически за две от най-големите компании на фондовата борса, като се очаква приходите да надхвърлят крайъгълен камък, който рядко е достиган в историята на Wall Street.

Очаква се Amazon.com Inc. и Apple Inc. да отчетат приходи от по над 100 млрд. долара през четвъртото тримесечие на 2020 г., което ще подчертае тяхното господство на пазара, предава Bloomberg.

Докато отчиташе резултатите си през миналата седмица, Amazon прогнозира приходи от 112 до 121 млрд. долара за периода, приключващ през декември. Wall Street очаква приходи от почти 119 млрд. долара според данни, събрани от Bloomberg. Въпреки че Apple не даде прогноза в последния си отчет, средната оценка за продажбите на анализаторите е за 101,6 млрд. долара. 

Очаква се Amazon да се радва на подкрепа от задвижения от пандемията преход към онлайн пазаруването, както и от своето събитие за пазаруване Prime Day, докато излизането на iPhone 12 на пазарите ще бъде катализатор за продажбите на Apple. Amazon достигна близо 100 млрд. долара приходи за последното си тримесечие, когато те бяха 96 млрд. долара, докато Apple достигна над 90 млрд. долара през празничното тримесечие на 2019 година.

Достигането на това ниво на приходи е рядко срещано, но не е безпрецедентно. Сред американските компании Exxon Mobil Corp. надмина тази стойност няколко пъти, макар и да не го е правила от 2013 г. През последното тримесечие приходите на Exxon възлязоха на под 50 млрд. долара, тъй като търсенето на горива потъва на фона на блокадите заради пандемията. Walmart Inc., от друга страна, постига това ниво последователно от около десетилетие и се очаква тази поредица да продължи, като анализаторите очакват приходи от над 130 млрд. долара през текущото тримесечие. Амазон Амазон

Според анализ на данни, събрани от Bloomberg, ако три американски компании отчетат приходи от над 100 млрд. долара през едно и също тримесечие, това няма да има аналог.

В международен мащаб Royal Dutch Shell Plc, China Petroleum & Chemical Corp. и BP Plc имат поне едно тримесечие с приходи над 100 млрд. долара.

Досега тази година акциите на Amazon са добавили над 60% към стойността си, докато книжата на Apple са поскъпнали с около 50%. Walmart отчита ръст от 17%, надминавайки повишението от 2,6% за S&P 500.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:34 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Софтуер виж още

Коментари

3
rate up comment 2 rate down comment 2
zelka007
преди 3 години
то туканка из форума "апокалиптици" с лопата да ги ринеш ... :)))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 4 rate down comment 2
Dr. Vatnikov
преди 3 години
Моля за уточнение, кои ще са причините "видни до няколко дена" (дни е правилното, не дена), които ще сринат продажбите им?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 1 rate down comment 4
kranc_mk
преди 3 години
Хънгри чикън Фураж сънува. Много си вярват. че ще стигнат тези интересни стойности поради няколко фундаментални причини който ще са видни до няколко дена.Блаженни са вярващите иначе.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още