IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Google Assistant скоро ще може да чете уебсайтове

Функцията ще помогне на хората със зрителни проблеми

14:08 | 08.01.20 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: EPA</em></p>

Снимка: EPA

Google обяви на CES 2020, че Google Assistant скоро ще може да чете уебсайтове на потребителите. Това ще улесни достъпа до информация на хората със зрителни проблеми, пише CNBC.

Още по-добрата новина е, че Google ще превежда текстовете от 42 езика преди да ги прочита, ако текстът е на език, който потребителят не разбира.

Всичко, което е необходимо да се направи, е да се зареди сайтът на телефон с Android, а след това да се зададе гласова команда: „Hey Google, read it” или „Hey Google, read this page”. След това Google Assistant се заема със самото четене.

Гласът на Google Assistant е започнал да звучи не толкова роботски, благодарение на подобрения, които компанията направи в гласовите си активи, но изглежда, но ще звучи малко странно при прочитането на цяла статия или история с механичен глас.

Google твърди, че работи по „включването на автоматично скролване и възможности за подчертаване“, така че текстът да се следи, докато асистентът го чете, макар че тази функция едва ли ще е готова до пускането на функцията.

Очаква се Google Assistant да започне да предлага новата възможност по-късно тази година. Тя ще е ексклузивна само за телефони с мобилната операционна система Android.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:58 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Софтуер виж още

Коментари

Финанси виж още