IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Nintendo "убива" първата си самостоятелна мобилна игра

"Miitomo" не успя да привлече база от лоялни потребители

17:25 | 25.01.18 г.
<p>
	<em>Снимка: Miitomo Facebook page</em></p>

Снимка: Miitomo Facebook page

Японската технологична компания Nintendo обяви, че скоро ще спре поддръжката на мобилното си приложение “Miitomo”, което привлече вниманието като първия ѝ опит в бизнеса с игри за смартфони. Причината за решението ѝ е неуспехът в привличането на достатъчно играчи, пише Wall Street Journal.

“Беше взето решение да насочим ресурсите си към други приложения за смартфони”, коментира говорителят на Nintendo. “Броят на активните потребители на играта намалява”, допълва той.

Miitomo, която Nintendo пусна в глобален мащаб през март 2016 г., включва системата от аватари “Mii” на компанията и позволява на потребителите да комуникират чрез обмен на лична информация, като любимите си филми например.

Въпреки че компанията описа приложението като игра, анализаторите и играчите я сметнаха по-скоро за социална мрежа. Софтуерът обаче не успя да привлече потребители от по-големите си конкуренти като Facebook.

Базираната в Киото Nintendo сега обяви, че безплатната услуга ще бъде спряна на 9 май.

Отвъд “Miitomo” Nintendo представи “Super Mario Run, “Fire Emblem Heroes” и “Animal Crossing: Pocket Camp” като мобилни игри за потребителите на смартфони.

Тези заглавия постигнаха по-голям успех от “Miitomo”, но бизнесът с мобилни игри предстои да се превърне в основен източник на приходи за Nintendo.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:10 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Софтуер виж още

Коментари

Финанси виж още