Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Специални предложения

ПроКредит Банк и ЕБВР подписаха споразумение за подпомагане на МСП в България

Подкрепата е със заем от 50 млн. евро от ЕБВР

ПроКредит Банк и ЕБВР подписаха споразумение за подпомагане на МСП в България

Снимка: ПроКредит Банк

ПроКредит Банк увеличава подкрепата си за малките и средни предприятия (МСП) в България с предоставения заем от 50 млн. евро от Европейската банка за възстановяване и развитие (ЕБВР).

ПроКредит Банк е надежден партньор на МСП, които имат ключово значение за положителното икономическо развитие на Югоизточна и Източна Европа.

Финансирането се предоставя в момент, когато възможността за достъп до кредитиране е от решаващо значение за подпомагане на икономическия растеж в България. В рамките на проекта ПроКредит Банк и ЕБВР имат за цел да подобрят достъпа до дългосрочно финансиране на МСП в цялата страна.

ПроКредит и ЕБВР са партньори от много години като осигуряват дългосрочно финансиране за развитието на малките и средни предприятия. По-рано тази година ЕБВР придоби дял от 3,6 % в ПроКредит Холдинг, компанията-майка на ориентираната към развитие ПроКредит група, която се състои от банки с основен фокус обслужване на малкия и среден бизнес.

По време на подписване на новото споразумение за финансиране в София, президентът на ЕБВР Сума Чакрабарти заяви: "Очакваме българската икономика да продължи да расте през следващите години. Това предполага нужда от повече средства, за да се подмогне растежът на бизнеса както на местно ниво, така и да се разширява в чужбина. Напълно ангажирана с малките и средни предприятия, ПроКредит Банк е нашият силен, дългогодишен партньор в региона и сме удовлетворени, че можем да засилим сътрудничеството си в България."

"Това е окуражаващ сигнал  за малките и средни предприятия  в България. Подписването на днешния договор отразява споделените принципи и съвместната ангажираност на двете институции за насърчаване на растежа и заетостта чрез подпомагане на малките и средни предприятия", каза Румяна Тодорова, Изпълнителен директор на ПроКредит Банк България.


 

 

По статията работи: автор Екип на Investor.bg

Последни новини

Още по темата

Коментари ()


Още от Специални предложения
Индивидуални бизнес срещи с корейски компании се организират в София