IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

3000 български мениджъри преминаха през най-популярната програма за лидери в света

През 2018 година у нас стартират обученията “Мениджър за първи път” на Ken Blanchard Company

16:01 | 18.04.18 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	Кен Бланчард</p>

Кен Бланчард

Над 3000 мениджъри висше и средно ниво, ръководители на проекти, ключови специалисти и млади таланти в България вече са преминали през обученията за лидерство, разработени от The Ken Blanchard CompaniesTM. Това показват данните в навечерието на осмата годишнина от създаването на официално представителство на компанията у нас. В този период са проведени 250 семинара за участници от над 100 международни и български компании.

Ken Blanchard Companies e глобален лидер в обученията за мениджъри. Вече близо 40 години предлага специализирани трейнинги, а програмата Ситуационно лидерство II (Situational Leadership® II) е най-популярният лидерски модел в света. Всяка година през обученията на Blanchard® преминават над 150 000 професионалисти от всички нива на големи международни компании, малки и средни бизнеси, правителствени и неправителствени организации.

“В България програмите ни се радват на все по-голям интерес и сме горди, че успяхме да спечелим доверието на толкова много компании от различни сектори. Степента на удовлетвореност на нашите участници е над 92%”, споделя Соня Славчева, управляващ партньор на Бланчард България. “Най-много ни радва обаче обратната връзка за реалните резултати, които постигат хората в ежедневната си работа. А това е и основната идея – лесни за разбиране и прилагане в работата знания и умения, които водят до бързи и осезаеми позитиви”, допълва тя.

Сертифицираните трейнъри на Бланчард България са и действащи мениджъри с 15-20 години опит в големи международни компании. Така те могат да предложат на обучаващите се не само знанията си по програмите, но и своя изключително богат мениджърски опит, като споделят експертиза по конкретни казуси, зададени от участниците.

90% от обученията в България до момента са проведени на български език. Освен с български водещи се организират и специални семинари с Мастър трейнъри на Ken Blanchard Companies на английски език.

От 2018 година у нас стартират и обучения по една от най-награждаваните програми на Blanchard® - “Мениджър за първи път”. Тя е разработена специално за тези, които за първи път в живота си ще застанат начело на екип или ще управляват проект и ще се изправят пред специфични предизвикателства.

“Противно на някои схващания ние вярваме, че човек не се ражда мениджър, а се учи да бъде такъв. Затова за новите мениджъри и организациите им е ключово те да получат подходящо обучение още в самото начало”, обяснява Спирос Паолинелис, Мастър трейнър за The Ken Blanchard Companies. “Това е особено важно в днешното динамично време и може да е решаващо за бързо растящи сектори и организации, каквито например са тези във високотехнологичната сфера”, категоричен е той.

В България вече са преведени и издадени 10 книги на Кен Бланчард – “Едноминутният мениджър”, “Кой уби промяната?”, “Едноминутният мениджър се запознава с маймуната”, “Запълнете дупките”, “Доверието върши работа!”, “Едноминутният предприемач”, “Лидерството и Едноминутният мениджър”, “Води като Исус” и “НОВИЯТ Едноминутен мениджър”.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:23 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още