Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Суровини

Натрупването на петролни запаси за момента държи пазарите сравнително спокойни

От американската Администрация за енергийна информация прогнозират значителен спад в търсенето на гориво през първата половина на годината

Натрупването на петролни запаси за момента държи пазарите сравнително спокойни

Снимка: Bloomberg

Седмица след регистрирането на най-голямото натрупване на запаси от петрол от 2016 г. насам, Администрацията за енергийна информация на САЩ (EIA) отново има лоши новини за петролните бикове: към петролните запаси бяха добавени 15,2 милиона барела през седмицата, приключила на 3 април, пише Ирина Слав в коментар за Oilprice. 

Тези количества надминаха дори онези от предходната седмица - 13,8 млн. барела през предходната седмица. 

Още по темата

EIA също така съобщи, че запасите от бензин са се увеличили с 10,5 млн. барела, а запасите от дестилатно гориво са прибавили 476 000 барела.

Ден преди EIA да публикува седмичния си петролен доклад, тя представи най-новата си краткосрочна енергийна прогноза, в която анализаторите от организацията прогнозират съществен спад на търсенето на гориво през първата половина на годината, като най-същественият удар ще настъпи през текущото тримесечие.

EIA заяви, че очаква потреблението на бензин да спадне с 1,7 млн. барела на ден през това тримесечие спрямо предходното, до 7,1 млн. барела на ден. През втората половина на годината обаче потреблението на бензин трябва да се възстанови до 8,9 млн. барела на ден.

Рафинериите в САЩ са преработили 13,6 млн. барела на ден суров петрол за миналата седмица, споделят от EIA.

Производството на бензин миналата седмица достига средно 5.8 млн. барела на ден, а производството на дестилатно гориво - 5 млн. барела на ден.

Въпреки мрачната седмична актуализация на Американския петролен институт (API) за петролните запаси и доклада на EIA от днес, цените на петрола могат да продължат да се покачват поне още един ден. Организацията на страните износителки на петрол (ОПЕК) и нейните партньори трябва да се срещнат утре, за да вземат решение за ново, много по-сериозно съкращаване на добива, което ще включва и други производители като Канада и Норвегия.

Изглежда обаче споразумението зависи от участието на САЩ в преговорите, което добавя елемент на съмнение, че изобщо ще бъде постигнато споразумение, тъй като Вашингтон изявява явно нежелание да налага каквито и да било съкращения на производството на американските петролни компании.

По статията работи: Аспарух Илиев

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (1)

0
 
1
 
1
преди 5 месеца
Няма профилна снимка
Ще цитирам чичовото Любо Пенев:Да духат супата.....

Още от Суровини
Свърши ли ралито на златото?