IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Саудитска Арабия е готова на още съкращения на добива, ако е необходимо

Енергийният министър на Кралството обаче уточни, че това може да се случи, ако и другите страни от ОПЕК+ предприемат ново свиване на добива

17:59 | 13.04.20 г. 4
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Енергийният министър на Саудитска Арабия принц Абдулазиз бин Салман. <em>Снимка: Bloomberg</em></p>

Енергийният министър на Саудитска Арабия принц Абдулазиз бин Салман. Снимка: Bloomberg

Саудитска Арабия е готова да намали производството на петрол допълнително, ако е необходимо, когато ОПЕК+ се срещне отново през юни, заяви енергийният министър на кралството принц Абдулазиз бин Салман, цитиран от Bloomberg. 

„Гъвкавостта и прагматизмът ще ни позволят да продължим да предприемем повече (съкращения), ако се наложи“, заяви Бин Салман пред журналисти по време на конференция в понеделник. „Трябва да наблюдаваме какво се случва с унищожаването на търсенето или подобряването на търсенето, в зависимост от това как се развиват нещата“, подчерта още той.

Саудитска Арабия, Русия и други производители на петрол в рамките на алианса ОПЕК+ подписаха историческа сделка в неделя (12 април), за да намалят общото производство с 9,7 млн. барела на ден, около 10 десета от глобалното предлагане, в опит да стабилизират пазар, опустошен от икономическото въздействие на пандемията от коронавирус.

„Все още имаме работа с несигурността, свързана с вируса и неговото въздействие", каза саудитският енергиен министър.

Саудитска Арабия би съкратила още от своя добив само ако другите страни от ОПЕК+ също решат да намалят производството, подчерта Бин Салман. Той обаче предупреди, че по-меките прогнози за краха на търсенето на петрол може да се окажат твърде песимистични и следователно ОПЕК+ може да не срещне необходимост от допълнително намаляване на добива.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:33 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

4
rate up comment 1 rate down comment 2
be_google
преди 4 години
Въртенето на НАТО на бизвнес с този ислямонацистки режим ще се върне като срешно проклятие върху всички ни- коронавируса е само началото наказанието! Запада изостави Христос и се хвана за таш....те на "666-те"!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 2 rate down comment 1
be_google
преди 4 години
в тая връзка, оня ден ми звънна Путин и вика бай гугъле дай ми моля те две туби с бензин, че криза и няаме.....готов човека да чака и достафка с Диейчел 2 седмици до Урал където се ескрил от вируса и враговете.....съжалих го, ама и съм му длъжник щото 20 години рубли *** заливат с рубли, всяка седмица ми ги праща в кутии от духи тройное.Значи Саудиарабаия е най-мегатерористичния режим на планета - дори в Северна Корея ходят християнски мисионери, но в Саудиарабия с камъни ги бият. САНКЦИИ ТРЯБВАТ СРЕЩУ ТЯХ А америка им даде Ф-35 за стотина млрд долареску....САКЦИИ ЗА САЩ И ДА САУДИТСКА АРАБИЯ!!!! Или подкрепяте война и убиаството на милиони хора в Йемен, гонения срещу християните и организиране на кланета от радикални саудитци в СИРИЯ
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 3 rate down comment 0
michaelis23
преди 4 години
е как не ти ли е ясно ? ми щот бензиностанцията с ракетите вече треа са Омрели в канафките от бедотия и гладотия, според ***, Стончовците и Коньовете .... :))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 6 rate down comment 1
0pk
преди 4 години
Ербап тръгнах, що така дадоха задна не можах да разбера.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още