IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Броят на заразените с коронавирус скочи до 65 000

Загиналите от болестта в Китай вече са 1 380, специалисти се опасяват от „прикрити данни“

11:18 | 14.02.20 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Снимка: Bloomberg</p>

Снимка: Bloomberg

Китайската провинция Хубей съобщи за 4823 допълнителни случая на заразени с коронавируса, потвърждавайки, че близо 15-те хиляди случая, съобщени ден по-рано, са се дължали на еднократен ефект поради нов метод за преброяване на инфекциите. Последните данни включват нов показател за измерване на епидемията, въпреки че преразглеждането на данните за коронавируса в Китай затруднява преценката на истинския обхват на епидемията. Сред новите случаи 3095 са били диагностицирани с помощта на CT сканиране - новият метод за тестване, докато останалите са били потвърдени с традиционния диагностичен процес, който използва тестове за нуклеинова киселина. Смъртните случаи в Китай са 1380.  

Експертите обаче са предпазливи и към новите цифри и се страхуват от голям брой недекларирани случаи. Световната здравна организация заяви, че няма „значителна промяна в модела“ по отношение на смъртността на вируса.

Междувременно има раздвижване и по отношение на наложената карантина на круизните кораби. Първите 500 пътници от Westerdam могат да напуснат кораба този петък в Камбоджа. Докато някои пътници могат да напуснат Diamond Princess, крайцерът Aidavita има проблеми във Виетнам и не може да влезе в залива. На борда има 1100 пътници предимно от Германия и 400 члена на екипажа. 

Петролната компания Royal Dutch Shell Plc пък изпрати част от персонала си от търговските си офиси в Сингапур вкъщи, след като беше установено, че служител е имал контакт със заразен с коронавирус, предава Bloomberg.

Shell потвърди в изявление, че служител е имал близък контакт с болен от коронавирус. Като предпазна мярка компанията е посъветвала колегите, които са били в близък контакт със служителя, да работят от дома до по-нататъшно нареждане.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:52 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още