Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

За начинаещи

Google ще обучава на цифрови умения малки и средни предприятия в България

Инициативата е част от ангажимент на технологичната компания за преодоляване на цифровото разделение в Европа

Google ще обучава на цифрови умения малки и средни предприятия в България

Снимка: Pixabay

Google, с подкрепата на Министерството на икономиката, започва обучения за цифрови умения на малките и средни предприятия в България, съобщиха от икономическото ведомство.

Програмата "Grow with Google" ще бъде открита на 14 май от Анетe Крьобер-Риел, старши директор "Публични политики и връзки с правителствата в "Google", и от Александър Манолев, заместник-министър на икономиката.

Още по темата

В "Grow with Google Digital Workshop" ще се включат участници от малки и средни предприятия в България, обучители и съветници.

Дискусията "Цифрови умения - Нови възможности за развитие на местните бизнеси"  ще се фокусира върху значението на цифровите умения за малкия и средния бизнес и икономическия растеж в България. Участие в нея ще вземат и евродепутатът Ева Майдел; Григорис Зарифополус, регионален мениджър за Гърция, България, Кипър и Малта в Google; Саша Безуханова, основател на Move.bg и Добромир Иванов, член на борда на Българската стартъп асоциация - BESCO.

Инициативата е част от поетия от Google ангажимент за преодоляване на цифровото разделение в Европа, като компанията е обявила, че ще помогне на 1 милион европейци да намерят работа или да постигнат бизнес растеж до 2020 г., което е част от усилията на водената от Европейската комисия "Коалиция за умения и работни места в областта на цифровите технологии".

През април 2016 г. компанията започна програмата "Дигитален гараж в България" като безплатна онлайн платформа за обучение на дигитален маркетинг и онлайн бизнес за служители и предприемачи в сегмента на малките и средните предприятия. Оттогава повече от 26 хиляди души са обучени в областта на цифровите умения чрез платформата, а 21% от преминалите през програмата твърдят, че са усетили позитивен ефект върху кариерата и бизнеса си след обучението.

Програмата се провежда под патронажа на Министерството на икономиката и с подкрепата на Българската търговско-промишлена палата.

По статията работиха: Петя Стоянова, редактор Надежда Бочева

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от За начинаещи
Финанси за нефинансисти