IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

FIFA подаде жалба за неоторизирана продажба на билети през Viagogo

В платформата се предлагат билети за Световното първенство по футбол тази година на цени, които не отговарят на официалните

11:15 | 06.06.18 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

FIFA подаде жалба в Швейцария срещу платформата за онлайн продажба на билети Viagogo заради неоторизирана търговия с билети за Световното първенство по футбол на различни от официалните цени, пише CNBC.

FIFA обяви, че се присъединява към други организации, подали наказателни жалби срещу предполагаемото „непрозрачно и измамно бизнес поведение“ на Viagogo на т.нар. вторичен пазар.

Заведеното в понеделник дело е „базирано на нарушение на закона за нелоялна конкуренция срещу Viagogo”. С него се е заела прокуратурата в Женева.

"Крайната цел на FIFA в битката срещу вторичния пазар на билети е да се даде приоритет на безопасността и сигурността на феновете и да се предложи справедлива схема за ценообразуване на билетите за финалите на Световното първенство по футбол през 2018 г.“, коментира организацията.

Феновете, които купуват билети за турнира в Русия през неофициални платформи, включително Viagogo, са изправени пред отказ да бъдат допуснати на стадионите.

FIFA заяви, че ще анулира всички билети, които идентифицира като продавани през неоторизирани търговци.

Във вторник Viagogo продължаваше да продава билети за Световното първенство по футбол, включително единични места за откриването на 14 юни – на двойна цена спрямо реалната.

Viagogo не е отговорила веднага на запитването за коментар. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:28 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още