IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Камерън: Великобритания никога няма да се присъедини към еврото

В замяна на договора, с който искат да решат проблемите на еврозоната, аз искам добра сделка за Великобритания, категоричен е британският премиер

14:21 | 09.12.11 г. 49
Автор - снимка
Създател
Камерън: Великобритания никога няма да се присъедини към еврото

Британският премиер Дейвид Камерън е изправен пред критики, че поставя Великобритания в изолация, след като обяви, че няма да се съгласи на нов европейски договор, пише CNBC.

Той предприе необичайна стъпка, като каза пред събралите се в Брюксел журналисти, че „Великобритания никога няма да се присъедини към еврото“.

Камерън допълни, че предложенията, направени от германския канцлер Ангела Меркел и френския президент Никола Саркози не са нещо, с което той може да се съгласи и с „чиста съвест“ да представи пред британския парламент за гласуване.

Камерън заяви че е използвал правото си на вето, за да не позволи подписването на нов договор, след като по-рано не успя да издейства отстъпки за регулациите на финансовия сектор.

В замяна на подкрепата си Камерън искаше Великобритания да не попада под никакви европейски регулации на финансовите услуги. Той е особено загрижен за вероятното налагане на данък върху финансовите транзакции – известен също като данъка на Робин Худ.

Според Камерън подобен данък би осакатил Лондонското сити, като го лиши от статута му на глобален финансов център.

„В замяна на договора, с който искат да решат проблемите на еврозоната, аз искам добра сделка за Великобритания - а именно, че ще запазим пазарите си отворени и ще имаме възможност да подкрепяме приоритетните за нас индустрии“, казва Камерън.

„Искаме страните от еврозоната да се съберат и да решат проблемите си, но ще позволим това да се случи в рамките на съществуващите договори за Европейския съюз (ЕС), единствено ако имаме гаранции в защита на единния пазар и други ключови британски интереси“.

„Без тези предпазни клаузи е по-добре да нямаме договор в договора. По добре е тези страни да постигнат споразумение помежду си извън договора за ЕС“, допълва той.

До този момент единствено Великобритания и Унгария са напуснали преговорите за фискална интеграция на ЕС. Швеция и Чехия заявиха, че ще внесат предложенията в парламентите си за гласуване, преди да вземат окончателно решение.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:09 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

36
rate up comment 5 rate down comment 8
Патилан
преди 12 години
"Сладур ПАЗАРИТЕ СА ЪП защото чакат сега СУПЕР МАРИО да почне да печата ! Капиш ! Тези приказки и срещи са си като заседания на СИФ ха ха ха........".....Само дано не се ЦЕЛУВАТ В УСТИТЕ като Тошко и Лйоня накрая, че хептен ще е ГНУСНО ха ха ха.... "Слова без връзка с главният мозък. А след като щастието ти зависи от това, което прави някой друг, явно наистина си имаш някакъв проблем. Знай че, Ако простотията болеше, нямаше да млъкнеш от рев!Две неща на този свят са безкрайни - човешката глупост и вселената.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
35
rate up comment 3 rate down comment 5
jimaru
преди 12 години
Хайде още един Супер Бойко. Ше пръснеш сутиена да се надуваш СЛАДУР. Като не ти харесвам , не ме чети.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
34
rate up comment 1 rate down comment 1
dean.jordanov
преди 12 години
Меркел и Саркози идея си нямат какво да направят, затова излизат с идеи за утопичен съюз излязъл от научно фантастичен филм. тея мерки повече приличат на отчитане на някаква дейност. и най-веселото е че всички се връзват и ще подписват новите договори, даже и ние.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
33
rate up comment 6 rate down comment 3
Danny666
преди 12 години
Хайде още един такси мастер да се изкаже ха ха хаСладур ПАЗАРИТЕ СА ЪП защото чакат сега СУПЕР МАРИО да почне да печата ! Капиш ! Тези приказки и срещи са си като заседания на СИФ ха ха хаСамо дано не се ЦЕЛУВАТ В УСТИТЕ като Тошко и Лйоня накрая, че хептен ще е ГНУСНО ха ха ха....
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
32
rate up comment 2 rate down comment 3
jimaru
преди 12 години
Меркел и Сарко почват да ме кефят все повече.Поведението им е демонстрация на стабилност и самоувереност и пазарите отразяват това.Точно те в момента са последователни като английски дулдог, а Камерън потскача като пинчер. Нещо го стяга чепика този човек и има неадекватно, неанглийско поведение.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
31
rate up comment 5 rate down comment 3
Danny666
преди 12 години
Ха ха ха ВЪПРОСИТЕ СА МИ РИТОРИЧНИ !!!Аман от КУЛТУРНИ *** !
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
30
rate up comment 6 rate down comment 7
Патилан
преди 12 години
Купувайте Рубли, Злато, Канадски долари, може и Норвежки крони, и къщи на село, така кризата която идва като Торнадо, ще ви засегне по-малко.Можете да не се съмнявате, че руснаците много скоро ще започнат да продават за рубли газ и пртрол. Няма къде да се дене Европа без руския газ и петрол- ще купува за рубли като нищо. При това рублата ще бъде осигурена с всичките руски природни богатства, а не като долара и еврото, само с религиозната вяра в американската и европейската икономика. Русия се изправя много силно и гордо, на световната арена! Днес почти две трети от хората, смятат Русия за Велика Държава. Преди десет години го мислеха само 14%. Този показател се заздрави за десетилетието на Путин. Русия е голяма, въоръжена и мощна държава, която всички уважават и от която всички се страхуват! Велика в армия, в политика и в дипломация! А Сащ могат, само да завиждат. Русия е най-великата страна на света и такава ще си остане. Страна, която ни е помогнала да се освободим от оковите на османския главорез!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
29
rate up comment 3 rate down comment 0
spiritt
преди 12 години
Все още помня как Горбачов ликвидира съветската рубла с един указ прочетен във вечерните новини. Помня и как след няколко дни хората горяха спестяванията си на улиците. Така, че вяра на никого и при всички случаи възможно най-голяма валутна диверсификация
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
28
rate up comment 7 rate down comment 7
Бате Пешо
преди 12 години
Живота ме е научил на агресивни простаци да не отговарям.Първо се научи да говориш с други хора и тогава искай отговори.Това че даден човек не е на твоето мнение не е основание да го обиждаш.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
27
rate up comment 5 rate down comment 0
dean.jordanov
преди 12 години
мен единствено не ми е ясно защо това което обесняват че са взели като решение е панацея за еврото? в смисал това са неща който ще се случат в бъдеще. но настоящите дългови проблеми с магическа пръчка ли ще изчезнат?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още