IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Поне 19 жертви след нападение с нож в Япония

Заподозреният е бивш служител на приюта за инвалиди, където е извършена атаката

08:12 | 26.07.16 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Най-малко 19 души са убити и поне 20 други са ранени, след като въоръжен с нож мъж извърши нападение срещу приют за инвалиди в град Сагамихара в покрайнините на Токио, Япония. Това предават местните новинарски агенции, цитирани от Bloomberg TV Bulgaria.

Японските медии пишат, че служителите на приюта са позвънели на полицията в 14:30 часа местно време, съобщавайки за въоръжен с нож мъж в околностите на приюта "Градината Цукуи Ямаюри".

Той е влязъл в сградата и е започнал неизбирателно да атакува хора. Младеж на около 20 години е бил арестуван, след като се е предал в местната полиция.

Новинарската агенция NHK, пише, че мъжът е бивш служител в приюта. Според свидетели мъжът е крещял: "Ще отърва този свят от инвалидите".

В институцията са настанени около 160 души, съобщи представител на властите в префектурата, които ще дадат пресконференция.

Масовите убийства са рядкост в Япония, която има много строги закони за контрол над оръжията и относително ниска престъпност, отбелязва AFP.

През 2008 г. седем души бяха убити от мъж, който блъсна камион в тълпа от хора в центъра на района Акихабара, Токио, и след това ги е намушквал с нож.

През 2001 г. мъж уби осем деца и рани други 13 в атака я нож в началното училище в град Осака. Инцидентът шокира Япония и доведе до повишаване на сигурността в училищата.

В по-ранната история 14 души бяха ранени през 2010 г. от безработен мъж, който намушкал и пребил пътници в два обществени автобуса извън японската жп гара в Ибараки, на около 40 км. североизточно от Токио.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:32 | 27.08.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Азия виж още

Коментари

Финанси виж още