IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Shanghai Composite навлезе в мечи пазар

От 22 декември насам основният китайски индекс отчита спад от 20,52%

11:31 | 15.01.16 г. 18
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Повечето борсови индекси в Азия изтриха ръстовете от сутрешната сесия и финишираха на червено въпреки доброто представяне на Wall Street, съобщи CNBC.

Основният китайски индекс Shanghai Composite се понижи с 3,51% и навлезе в мечи пазар, след като от 22 декември спадът възлиза на 20,52%. По-малкият Shenzhen Composite регистрира понижение от 3,4%.

Нови данни показаха, че китайските банки са предоставили нови кредити през декември на стойност 597,8 милиарда юана (90,76 милиарда долара), което е значително под стойността през ноември (708,9 милиарда юана) и това предизвика притеснения за състоянието на китайската икономика.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.

Последна актуализация: 08:19 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Азия виж още

Коментари

17
rate up comment 1 rate down comment 0
contra2
преди 8 години
Днес на 16.1. австрийският Die Presse - в статията "Neuer Tiefpunkt in China" прави много правилен анализ на положението там и изяснява една любопитна подробност - " Разпродажбите на акции в края на седмицата се дължи на един доклад, според който банките в Шанхай се преустановили да акцептират акции от по-малки листвани на борсата предприятия като гаранции при отпускане на кредити." Не всичко на борсата е психология, все пак и благоразумието и разумът играят голяма роля.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
16
rate up comment 10 rate down comment 4
крас
преди 8 години
НЕ МИСЛЕТЕ КИТАЙ!Той има 3,3 трил. $ резерви!!МИСЛЕТЕ КАКВО ЩЕ СЕ СЛУЧИ С ЕВРОПА И В ЧАСТНОСТ С НАС, КОИТО СМЕ ПОДВЛАСТНИ НА ТАЗИ СХЕМА!Може ли някой да ми гарантира, че сред 24 -те милиарда активи на Управление емисионно на БНБ няма такива които да са токсични?!А как стои въпроса с активите на ЧАСТНИТЕ и НЕБЪЛГАРСКИ кредитни институции ??Ите ли са извън бодовъртежа на цунамито или си кроткат като *** дупета?!НАШАТА ФИНАНСОВА СИСТЕМА Е ФУНКЦИЯ НА СВЕТОВНАТА И НЯМА КАК ДА НЕ ГО ОТНЕСЕМ
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
15
rate up comment 6 rate down comment 0
Mesoiadess
преди 8 години
Съчетават се ефекти от няколко кризи , но по важно е че икономиките са нереформирани , в период на изтощение на фона на критични държавни дългове . И всичко това се случва на фона на 0 ви лихви и безплатен петрол !
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
14
rate up comment 3 rate down comment 3
michaelis12
преди 8 години
Абе зарежи я тая бабичката Йелън то тея борси преди имаха нещо общо с Икономика, когато правилата са били - купиш акция и трябва да я държиш 4 месеца, а сега е 4 секунди е тая фирма какво ще направи с тея пари за 4 секунди ?? Докато не оправят правилата да има регулации на борсата ше има много движение и квизи, да ама не могат да се правят пари защото индекса не мърда тогава ..... а тея алчни *** са зинали да праат пари еееми тогава ше е така ... :))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
13
rate up comment 6 rate down comment 1
studioaa
преди 8 години
И DAX също навлиза в мечия пазар и се е срутил с почти толкова от началото на 2016г. DAX може да падне до 4000 пункта ако китайската криза се задълбочи. Тежко и горко на еврозоната, защото моментът на истината за нея дойде.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
12
rate up comment 7 rate down comment 2
Императорът
преди 8 години
Да, държавата изкупува... това си е скрита национализация през борсата уж от благородни подбуди.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
11
rate up comment 8 rate down comment 2
contra2
преди 8 години
И точно в такива моменти гринговците заповядват на такива като нашите "елити" в Нац. Банки да купуват техните бондове - бас държа, че нашите *** ще се юрнат сега да купуват - ще поживееем, ще видим. Но щом "нашите" ни оставиха без армия под носа на ония освирепелите .... А идват още 6 - 8 милиона прости и освирепели...Айайай...А ББ ще благодари на Ердоган- ами че той турчинът си е запазил Б-я за негово ползване, затова уж не пуска бежанците насам! Къде е Левски да каже " Народе?" Къде са партизаните?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
10
rate up comment 14 rate down comment 2
contra2
преди 8 години
Като няма кой да купува, идват фалитите. За това става въпрос, нали? Но китайската държава мисля, че се е захванала с няколко огромни по мащаби във времето инфраструктурни проекта - възстановяването на Новия път на коприната и ! прокопаването на канала в Никарагуа по подобие на Панамския и пряка конкуренция на него! Когато са готови с това - пътят на петрола няма да зависи така от проливите покрай Иран, СА, и всички ония там като тях. И тогава ще им е по-стабилна логистиката. Затова са бесни господата в страната със знамето със звездичките! Ще им свършат лостовете на натиск и манипулиране, затова и така заобичаха Куба.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
9
rate up comment 10 rate down comment 1
contra2
преди 8 години
По принцип сте прав, но този път покрай сухото ще гори и мокрото. От всички неща, които се публикуват, защо ниските цени на петрола не помагат за растеж, има един фактор, който ние като простосмъртни извън банковата система не можем да знаем и трябва да им повярваме на анализаторите, е , спестените пари от ниските цени не отиват в консумация или инвестиции, а се използват, за да си върнат длъжниците дълговете - виждате какво прави г-жа Йелън? Затова икономиката буксува и то в световен мащаб. Препокриват се няколко огромни кризи едновременно.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
8
rate up comment 3 rate down comment 4
michaelis12
преди 8 години
глей са брачед когато тръгнат такива работи по новините се прави точно обратното .... така беше и 2008 всичко ок ок и чак като пропадна тогава вече ауу край потънахме еми да ама то вече е минало. Аз виждам чарта на жълтурите и всички са продавачи ми не функционират така нещата не може всички да са продавачи - на кой ше продават те пускат поръчки, но като няма кой да купува какво става ? Още по малко да вярвам аз на няква си банка ?!? Това никога ...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още