IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Dow добави над 200 пункта, подкрепен от енергийния сектор

Щатските индекси записаха по над 1% повишения благодарение на възстановяването на цените на петрола и коментари на представители на Фед

23:31 | 14.01.16 г.
Dow добави над 200 пункта, подкрепен от енергийния сектор

Американските фондови борси затвориха с повишения на индексите в четвъртък, като се стабилизираха след силните разпродажби благодарение на известно възстановяване на цените на петрола и коментари на представители на Федералния резерв, които намекнаха за възможността за още по-плавно затягане на политиката.

Основните индекси загубиха част от повишенията, достигнати по време на сесията, но въпреки това нараснаха с по над 1%, записвайки най-добрия си ден от 4 декември насам. Широкият индекс S&P 500 е на път да остане без изменение за седмицата, но от началото на годината регистрира понижение от близо 6%.

Индексът на сините чипове Dow Jones industrial average затвори с повишение от 225 пункта. За кратко индексът добави 330 пункта по време на следобедната търговия, като най-силно за ръста допринесоха акциите на Chevron и Exxon Mobil.

Подкрепа на повишенията оказа и поскъпването на книжата на JPMorgan Chase, след като банковият гигант отчете нетна печалба от 5,4 млрд. долара, или 1,32 долара на акция, и приходи от 23,7 млрд. долара, надхвърляйки очакванията.

"Получихме добри новини от JPMorgan, които зададоха тона за деня и напомниха на инвеститорите, че не идва краят на света”, коментира пред CNBC Джак Ейблин, главен инвестиционен директор в BMO Private Bank.

Технологичният индекс Nasdaq composite се повиши с 1,97%, след като по-рано през сесията нарасна с 2,5%.

S&P 500 затвори с ръст от 1,67%, завръщайки се над психологическата граница от 1900 пункта. Секторът на енергийните компании нарасна с близо 4,5%, най-силно от всички сектори в състава на индекса. За енергийния сектор днес беше най-добрият ден от 27 август миналата година, но той все още остава с 20% по-нисък за последните 12 месеца.

Фючърсите на американския лек суров петрол поскъпнаха с 2,36% до 31,20 долара за барел.

Доходността по американските държавни ценни книжа се понижи, като по 2-годишните е близо 0,91%, а по 10-годишните е 2,09%.

Фючърсите на златото с доставка през февруари поевтиняха с 13,50 долара до 1 073,60 долара за тройунция.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:09 | 26.08.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още