IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Срещата на Фед и несигурността около долара разколебаха азиатските борси

Анализаторите очакват въпросителните около политиките на администрацията на Доналд Тръмп да тежат върху долара в краткосрочен план

12:29 | 25.07.17 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Азиатските акции затвориха предимно с понижения във вторник. Пазарите са в очакване на срещата на Федералния комитет за операциите на открития пазар, като не изпускат от поглед долара на фона на несигурността около способността на Белия дом да прокара ключовите обещания, пише CNBC.

Японският Nikkei 225 приключи с леко понижение от 0,1% до 19 955,2 пункта, а йенaта поскъпна спрямо долара по време на сесията.

Южнокорейският Kospi се понижи с 0,47% до 2 439,9 пункта. Австралийският ASX 200 се повиши с 0,68% до 5 726,5 пункта, задвижван от ръстове при повечето подиндекси с изключение на телекомуникационните услуги и енергийния сектор. Индустриалният и здравният сектор записаха повишения от съответно 0,98% и 1,56%.

В Хонконг Hang Seng отписа 0,1% от стойността си към 10 часа българско време. На китайските континентални пазари Shanghai Composite спадна с 0,21% до 3 243,76 пункта, а Shenzhen Composite се понижи с 0,33% до 1 848,59 пункта.

Източник: CNBC

„Пазарът може да остане на негативна територия, тъй като инвеститорите очакват рискови събития, като срещата на Фед и излизането на данни по-късно през седмицата за БВП нa САЩ през второто тримесечие“, коментира старши брокерът на OANDA Стефен Инс.

Според него несигурността около политиките на администрацията на Доналд Тръмп се очаква да тежи върху долара в краткосрочен план.

Доларовият индекс се понижи до най-ниското си ниво през последните 13 месеца, след като нарасна леко през предходната сесия. Тази сутрин той се търгува на ниво от 93,850 пункта.

При компаниите южнокорейският производител на полупроводници SK Hynix отчете рекордна оперативна печалба от 2,78 млрд. долара през второто тримесечие благодарение на силното търсене на чипове. Печалбата надминава очакванията на анализатори, анкетирани от Ройтерс, а цената на акциите се понижи с 3,56% по време на сесията.

В Япония книжата на повечето автомобилни производители поскъпнаха след началото на отчетния сезон. Акциите на Toyota повишиха цената си с 0,46%, Honda отчете ръст от 0,79%, а акциите на Mazda Motor поскъпнаха с 0,16%.

На петролния пазар цената на фючърсите върху сорта Брент се повиши с 0,47% до 48,83 долара за барел, а тези върху американския лек суров петрол поскъпнаха с 0,54% до 46,59 долара за барел.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:30 | 04.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Азия виж още

Коментари

Финанси виж още