IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

25,5 млн. лв. печалба отчита Инвестбанк преди данъци и провизии за 2016 г.

Общите приходи от дейността бележат 25% ръст

17:57 | 24.04.17 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>

Снимка: Pixabay

Печалбата на Инвестбанк преди провизии и данъчно облагане е 25,5 млн. лв. което е два пъти повече спрямо отчетената за 2015 г., съобщават от кредитната институция.  Общите приходи от дейността през 2016 г. бележат 25% ръст спрямо предходната година,  в резултат от нарастването на нетния лихвен доход и нетните приходи от такси и комисиони.

През 2016 г. Инвестбанк отчита много добро управление на активите и пасивите, като резултат от това е същественият ръст на нетния лихвен доход от 46,96%, твърдят още от финансовата институция.

Към края на първото тримесечие на 2017 г. Инвестбанк формира излишък на Общо собствен капитал след приспадане на капиталовите буфери и остатъка от прегледа на качеството на активите (AQR) в размер на 10,63 млн. лв. и изпълни препоръките на БНБ от стрес теста, проведен през 2016 г., пише в съобщението от кредитната институция.  

Печалбата за първото тримесечие на 2017 г. преди провизии и данъчно облагане е в размер на 7,8 млн. лв. 

Предприети са мерки по отношение на кредитния портфейл, в т. ч. неговата диверсификация и минимизиране на риска,  управлението на придобитите от банката активи, съществено нарастване на приходите и оптимизиране на административните разходи.

Балансовото число на Инвестбанк е над 1,9 млрд. лв., което финансовата институция определя като предпоставка за продължаващо устойчиво развитие. Банката поддържа добра ликвидност – коефициентът на ликвидните активи в края на 2016 г. е 35,9%. 

Инвестбанк е стартирала работа по въвеждането на международен стандарт за финансово отчитане, като са сформирани екипи с представители на бизнес и риск звената, съвместно с външна консултантска компания с международен опит при внедряване на стандарта.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:48 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още