IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Съдът отмени отказа на президента да разсекрети стенограмата за КТБ

Решението може да се обжалва пред Върховния административен съд

08:44 | 07.06.17 г. 2
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Софийският административен съд отмени отказа на президента Румен Радев да даде достъп на журналисти до стенограмата от заседанието на 14 юли 2014 г. за състоянието на Корпоративна търговска банка (КТБ). За това съобщи адвокатът по делото Александър Кашъмов, цитиран от БНР. Документът е известен като "втората стенограма".

Решението може да се обжалва пред Върховния административен съд.

Припомняме, че на 14 юли 2014 г. в Президентството представителите на парламентарно представените политически партии и правителството обсъдиха ситуацията около КТБ. На 29 юни при Росен Плевнелиев обаче имаше още една среща, посветена на банката. 

В началото на седмицата държавният глава Румен Радев отказа разсекретяване на документа, поискано от журналисти от сайта "Бивол" с мотив, че документът е с гриф "секретно" и поверителността трябва да се пази поне пет години.

Документът е класифициран в съответствие с изискванията на Закона за защита на класифицираната информация, поясниха на 5 юни от Президентството. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:11 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 2 rate down comment 6
Иван Митев
преди 6 години
В предаването Референдум по БНТ се казаха интересни неща без да се разкрие истината, че въведената (за националното стопанство) вредна парична политика е водещия причинител за понесените щети при ситуацията с КТБ АД.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 6 rate down comment 1
Mr.Profit
преди 6 години
Вчера гледах Референдум по БНТ и много ми хареса да чуя и видя различни гледни точки.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още