IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Може да се стигне до военен конфликт в Персийския залив, прогнозира експерт

Военните действия в района ще вдигнат цената на енергийните доставки, смята председателят на Българо-катарския бизнес съвет Аспарух Карастоянов

18:29 | 07.06.17 г. 1
Автор - снимка
Създател
Може да се стигне до военен конфликт в Персийския залив, прогнозира експерт

В Персийския залив може да се стигне до военен конфликт. Това прогнозира бившият търговски представител на страната ни в в региона и председател на Българо-катарския бизнес съвет Аспарух Карастоянов в предаването „В развитие“ на Bloomberg TV Bulgaria.

„Забележете, че Кувейт и Оман не подкрепиха тези санкции, т.е. останаха настрани“, коментира Карастоянов.

По думите му тези две страни наблюдават процеса, знаейки, че и останалите имат връзка с терористични организации чрез финансиране, негласна подкрепа или намеса.

„За да направим обективна оценка, най-добре е да погледнем какъв е потенциалът на района като икономически ръст в последните години, когато цената на петрола спадна, както и в чия полза е това“, каза още председателят на Българо-катарския бизнес съвет.

„Военни действия в този район автоматично ще доведат до рязко покачване на цената на енергийните доставки - петрол и газ“, смята той.

„Обикновено големите играчи на борсата подготвят събитие, при което те вече се готови, заели са фючърсни позиции и през фючърсите правят огромна печалба. Следващата крачка ще бъде временно успокоение, а после е следващата атака“, смята Карастоянов. 

Вижте повече във видеото!

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:45 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Bloomberg TV виж още

Коментари

1
rate up comment 7 rate down comment 3
крас
преди 6 години
ЕДВА ЛИ ЩЕ СЕ СТИГНЕ ДО ВОЙНА.НО АМЕРИКАНЦИТЕ И РУСНАЦИТЕ ЩЕ ЗАВЪРТЯТ ВОЕННОТО СИ ПРОИЗВОДСТВО ПРОДАВАЙКИ НА ЕДНИТЕ И ДРУГИТЕ ВОЕННАТА СИ ПРОДУКЦИЯ.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още