IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Arco се приближава към борсов дебют

Инвестиционният фонд на строителната група е получил лиценз

10:04 | 06.01.16 г.
Arco се приближава към борсов дебют

Инвестиционният фонд на българското подразделение на естонската строително-инвестиционна компания Arco Vara AS е получил лиценз и разрешение за регистрация, съобщават от компанията.

Арко Фонд за Недвижими имоти беше учреден през лятото с мажоритарен акционер естонското дружество Arco Vara и първоначален капитал от 256 хил. евро с намерение да дебютира на Българската фондова борса (БФБ).

Групата посочва, че планира да финализира техническата подготовка за регистриране на акциите на БФБ през първото тримесечие на тази година и да участва в предстоящото увеличение на капитала чрез публично предлагане на акции.

Инвестиционният фонд ще се управлява от дъщерното дружество Arco Invest, което е собственост на естонската компания.

Фондът ще се фокусира върху развитието на проекти в София и евентуално другите големи български градове, които изискват минимум 5 млн. евро финансиране. Паралелно с фонда групата ще продължи да работи независимо и по собствени големи проекти, посочват от естонската компания.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:41 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още