IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

"Балканстрой" влезе в процедура по несъстоятелност

Съдът в Благоевград е определил 31 март 2014 г. за начална дата на несъстоятелността

16:06 | 27.05.16 г.
"Балканстрой" влезе в процедура по несъстоятелност

Една от най-големите строителни фирми в България – “Балканстрой Инженеринг Груп”, е в процедура по несъстоятелност, показва справка на Investor.bg в Търговския регистър.

Окръжният съд в Благоевград е насрочил първото общо събрание на кредиторите на компанията за 24 юни в сградата на съда. Тогава ще бъде изслушан докладът на временния синдик и ще бъде избран постоянен такъв, посочва се в поканата за заседанието.

Производството по несъстоятелност е открито с вчерашна дата – 26 май, а за начална дата на неплатежоспособността е определен 31 март 2014 г. Постановена е и обща възбрана и запор върху имуществото на длъжника със съдебно решение с вчерашна дата (26 май 2016 г.). 

Искането за откриване на производство е от страна на два пенсионни фонда - ЗУПФ "Алианц България" и ПОК "ДСК-Родина". 

За временен синдик е определен Мариян Иванов Нейков, който се предвижда да встъпи в правомощията си от 30 май. Решението на съда в Благоевград може да се обжалва в САС в едноседмичен срок.

“Балканстрой” от години изпитва финансови проблеми. Един от най-ценните активи на фирмата – заводът “Техногипс” в близост до държавния ТЕЦ “Марица-изток” ІІ, беше продаден наскоро на търг от частен съдебен изпълнител на банките кредитори на предприятието.

Друг голям проект на компанията – “Сан Стефано плаза”, който беше построен на мястото на старата фабрика на братя Прошек” в центъра на София до националната телевизия, беше довършен от регистрирания в Швейцария инвеститор “Еделвайс АГ” с партньор “Геотехмин”.

Компанията участва и в строителството на един от участъците на третата линия на метрото в София – от бул. “Прага” до “Красно село”.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:44 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още