IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Днес е публичното представяне на кандидатите за главен архитект на София

Представянето и дебатите ще се излъчват онлайн на сайта на Столична община

09:53 | 29.02.16 г. 1
Автор - снимка
Редактор
Днес е публичното представяне на кандидатите за главен архитект на София

Публичното представяне на кандидатите за поста главен архитект на София ще се състои днес в сградата на Съюза на архитектите в България (САБ) на ул. "Кракра", 11 в София, съобщиха от САБ.

Представянето на кандидадите започна в 9.30 часа, а следобед продължава с дискусия с въпроси на граждани към кандидатите.

Представянето и дебатите ще се излъчват онлайн на сайта на Столична община.

„За да има още по-голяма публичност на процеса, организираме публично представяне на кандидатите. Всеки, който желае, може да проследи този дебат и онлайн”, коментира пред БНР столичният кмет Йорданка Фандъкова.

До този етап на конкурса са допуснати 13 кандидати за главен архитект на София. В първоначалния списък с кандидати те бяха 15.

Кандидатите ще защитават своите концепции пред специална комисия.

През ноември миналата година досегашният главен архитект на София Петър Диков обяви, че подава оставка, считано от 9 февруари тази година, когато навършва 10 години на поста.

Представянето на кандидатите може да следите онлайн тук
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:16 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 1 rate down comment 0
бай Промо
преди 8 години
Аз да се явя на този конкурс, сигурно ще го спечеля.Моята визия за СофияШедьовър на енергийната ефективност, ергономиката и екологията.Целият град да стане един парк-градина.Сгради с нулева енергия = maxЗелени площи = maxЧист въздух = maxЧисти води = maxГрадът има невероятен еко-потенциал -просто трябва да се открие и разработи.Водата от Централна баня напр. тече ей така, директно в канала.Във всички заведения да се предлагат SPA процедури -топене на краката в минерална вода.Екстра SPA процедури -бани на краката с газирана вода.Ще трябва да се направи пълен анализ на въздуха и на водата -къде какво има, какъв е проблемът и защо. Защо има питейна вода, която е вечно хлорирана?Биологични бариери от жив плет, храсти и дървета на еко-чисти гадинки, паркове и зелени площи.Ползване потенциалът на покривите за еко-разработки и за соларни инсталации.Двата ТЕЦ-а се изтърбушват из основи и да минават на газ-метан-водород с ел.турбина.Топлофикация да се преразгледа из основи и т.н
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още