IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Екоминистърът отмени решението си да няма екологична оценка на плана за Пирин

След обществения отзвук личното ми мнение е, че трябва да бъде извършена екологична оценка на плана, каза Ирина Костова

21:49 | 06.03.17 г.
<p>
	<em>Снимка: Олег Попов, Investor Media Group</em></p>

Снимка: Олег Попов, Investor Media Group

Служебният министър на околната среда и водите Ирина Костова отмени решението си да няма екологична оценка на плана за управление на Национален парк "Пирин", съобщиха от пресцентъра на ресорното ведомство.

Костова прие в министерството представители на медиите и на протестиращите пред ведомството за кратко изявление по повод решенията й за екологичната оценка на проекта.

„Поради големия обществен интерес през последните дни и след много заседания и консултации с експерти и директори на дирекции в МОСВ реших да отменя решението си да не се извършва екологична оценка на актуализирания План за управление на Национален парк „Пирин“, каза Костова.

Тя подчерта, че взетото от нея решение на 1 март е законосъобразно, но го отменя по целесъобразност.

„След обществения отзвук личното ми мнение е, че трябва да бъде извършена екологична оценка на Плана“, каза още Костова.

Действията на министъра дойдоха малко след като от Министерството обявиха, че ще бъде отменено решението за предварително изпълнение на Плана.

Президентът Румен Радев пък заяви, че според него решението на МОСВ да не се прави екологична оценка на проекта е прибързано.

В 18 ч. днес в София започна протест в защита на Пирин, като основното искане беше именно отмяна на решението на Костова да няма екологична оценка на плана. Вижте снимки от протеста в галерията

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:49 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още