IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Хотелиер "завзел" цял сектор от варненски плаж

За нарушението ще трябва да плати между 10 и 50 хил. лв.

15:46 | 27.08.16 г. 5
<p>
	<em>Снимка: Министерство на туризма</em></p>

Снимка: Министерство на туризма

Между 10 и 50 хил. лв. ще трябва да заплати хотелиер на варненския плаж Фичоза, който е разположил чадъри и шезлонги на плажа, без да има право на това. Това съобщиха днес министърът на туризма Николина Ангелкова и областният управител на Варна Стоян Пасев. Те присъстваха на изненадваща проверка на експертите на двете институции на плажната ивица по подаден сигнал, съобщиха от пресцентъра на Министерството на туризма.

„Областната администрация е осигурила водно спасяване на този плаж, общината - почистване, а един частен субект се възползва от всичко това, без да заплаща никакви такси на държавата“, констатира министър Ангелкова. 

Установено е, че цял сектор на плажа е "завзет" от хотелиера, като специални табели предупреждават, че никой, освен гостите на хотела, няма право да я ползва.

„По документи това е неохраняем плаж и цялата зона трябва да бъде абсолютно свободна за туристите“, подчерта Ангелкова. Тя допълни, че докато концесионерите и наемателите на плажовете са длъжни да осигуряват редица услуги и подлежат на постоянен контрол, подобни предприемачи извличат само дивиденти.

„Ще продължим с проверките както на този плаж, така и на цялото Черноморие“, категорична бе тя.

По време на проверката е установено наличието и на две заведения на плажната ивица. Министър Ангелкова е наредила да се направят геодезически заснемания и да се провери дали те отговарят на кадастралната схема.

„На неохраняем плаж никой няма право на каквато и да е търговка дейност на плажната ивица“, обясни Ангелкова. По думите й в началото на сезона са проверени повече от 100 плажа, а през последната седмица над 65 ивици са били повторно инспектирани от екипите на министерството.

Експертите на Министерството на туризма и на областна администрация Варна са съставили протокол на нарушителя „И Ес Ай България“ ООД и предстои издаването на акт за установяване на административно нарушение.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:48 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

5
rate up comment 7 rate down comment 0
ivopashov
преди 7 години
И министрите усвоиха на Боко маниера - да ходят и да раздават правосъдие лично и на место, придружени с доволно количество камери. Работа не се върши тук там с яко медиен шум, а всеки ден по малко тихомълком.Той хотелиера си го каза - просто създава удобства на туристите :)))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 14 rate down comment 2
MvnJ
преди 7 години
Проверките по плажовете са като всяка година и са шумно отразявани по медиите. Този хотелиер цяло лято е превземал градски плаж и институциите се задействали в края на сезона. Лично министъра трябваше да дойде да го залови нали?Същата тази министърка преди седмица по повод друг плаж изрече - утре ще им направим изненадваща проверка.Всяка година слушаме едно и също в очакване другия сезон да е нещо различно.Многото проверки по курортите бяха от данъчни за извиване ръцете на дребни търговци и пълнене на хазната. Най-много спечелиха проверяващит данъчни, сещаш се как. Големите регистрирани обороти ще си останат само на хартия и за пред медиите. Другото, хващат ментета струващи 20 000лв и ги обявяват като такива за 1 млн. Случи се многократно през сезона. Хващат няколко чувала парцали купувани по 5лв и го обявяват за големия удар срещу контрабандата но тези вкарващи тирове ментета и продаващи на едро не ги барат, нито производителите им на българска територия. А ги знаят. Хейт викаш
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 8 rate down comment 2
stanislavr
преди 7 години
Някой път става и така. Отиваш при ***, той те праща при Пульо, той пак при друг *** и накрая вдигаш ръце и боцкаш чадърите. Ще се съдят, докато на някой му мине.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 6 rate down comment 9
Petar
преди 7 години
А ти коя друга година си виждал толкова на брой и толкова масирани проверки по курортите? Стига хейт бе, не спряхте.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 17 rate down comment 5
MvnJ
преди 7 години
Проверката както всяка година удобно се прави в края на сезона. Глоба ако има ще е най-ниската възможна и то я плати, я не.Но и 10 000лв да плати, пак е на далавера, ако беше взел плажа на коцесия ще има куп други разходи и отговорности.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още