IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ердоган обмисля референдум за членството на Турция в ЕС

Преговорите по нова глава от членството на страната ще започнат на 30 юни, както беше договорено в споразумението за мигрантите

09:53 | 23.06.16 г. 24
<p>
	Президентът на Турция Реджеп Тайип Ердоган.<em> Снимка: архив, Ройтерс</em></p>

Президентът на Турция Реджеп Тайип Ердоган. Снимка: архив, Ройтерс

Турция може да свика референдум за преговорите за членство в Европейския съюз (ЕС), съобщи президентът на страната Реджеп Тайип Ердоган, цитиран от държавната Анадолска информационна агенция.

„Ние бихме могли да попитаме народа дали преговорите да продължат, или не“, коментира той.

Ердоган обвинява Брюксел, че протака процеса, защото Турция е държава с преобладаващо мюсюлманско население.
Междувременно вчера от Европейската комисия (ЕК) съобщиха, че преговорите с Турция по следващата глава, свързана с членството на страната в ЕС, ще започнат на 30 юни, както беше договорено в споразумението със страната за мигрантите.

Турция официално е кандидат за членство в ЕС от 1999 г., но прогресът по преговорите е бавен заради опозицията на Франция и Германия и геополитическото напрежение с Кипър.

Според Ердоган разногласията между европейските правителства за споразумението за мигрантите и безвизовото пътуване на турските граждани в ЕС показва ненадеждността на блока.

„Щом не спазвате обещанията си, това е вашата грозна страна. И понеже Ердоган свали маските ви, започвате да се огъвате“, каза още президентът на Турция.

Анкара поиска ЕС да ускори преговорния процес за членството на страната в замяна на помощ за задържане на мигрантските потоци към Европа. През март ЕС и Турция сключиха споразумение, което предвижда Брюксел да плати на турското правителство 3 млрд. долара, да отмени визите за турски граждани и да отвори следващата глава от преговорите за членство преди юли.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:33 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

15
rate up comment 0 rate down comment 0
michaelis12
преди 7 години
Ще ги оставиш да се изпоизтрепят ли? ------------------------------------------------------------------еми нали уж когато е била кризата в Куба и всичко е готово да стреля с атомни бомби, изведнъж ракети и на СССРа и САЩ били със радиация 0 и шлюзовете не работели, начи някой или нещо ни е сложило усмирителна риза само да видиме до кога ше е така. То и с нас е така като видиш 2 годишно дете да хване запалка и нещо опасно го спираш, взимаш му го казваш му че не е за игра това нещо и му даваш нещо друго да си играе нали ? И тези Марсианските Папуаси явно имат няква такава предпазна мярка за нас де да ги знам и до кога ше е така или ше им писне все някога ебба ли го ....
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
14
rate up comment 1 rate down comment 0
michaelis12
преди 7 години
а също е много интересно, че ходили до Луната, Американци, Руснаци, наскоро и Китайци, Индийците май пращаха някви уреди без хора, ама вече не им е "интересно" там, по "лесно" е да колонизираме Марс, че е "по-близо само на средно 225 млн. км. а Луната е на 385 000 км." Начи явно някой или нещо не ни дава да прайм мизерии на Луната аз така си го обяснявам, друга причина не виждам....
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
13
rate up comment 0 rate down comment 0
michaelis12
преди 7 години
ти ако отидеш сега до някво изостанало село в Африка ше ги трепеш ли? Ми ньет на тебе ше ти е интересно как живеят там в тея колиби и с кво поминуват и ше им обясниш при нас как е и какво имаме. Просто това е логиката, ако на нас ни се паднат обаче някви "Марсианци" от "Организацията на Чудовиащта и Злодеите" злобни и по-развити - тогава незнам .... :))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
12
rate up comment 0 rate down comment 0
michaelis12
преди 7 години
Говоря за случая какво ще стане, ако някой извънземен убие човек, например.------------------------------------------------------------------------------------------------ае глупости ве nobel за кво да ни трепят да не са Американци ?!? .... :))) Ако има такива чудати същества и ако са доста по-напред технологично от нас (тъй като са идвали до тука, а ние никъде не сме ходили) то би трябвало да са 100 пъти по развитине само технологично, но и в обществото. Е щом са бая развити от всекъде за кво да те трепят те ако са искали до са да са ни ликвидирали. Въпроса е, че трябва да си сменят законодателството ако почнат Сашови да праат и там бази и почнат и тях да трепят тогава незнам как биха реагирали, но нема да е положително - гаранте ..... :)))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
11
rate up comment 1 rate down comment 0
michaelis12
преди 7 години
Между другото от дълги години се говори, че отдавна има контакт с извънземните, но властите го крият. --------------------------------------------------------------------------------------------------------------имало е контакт и то не 1 и 2 пъти ама нищо никой не казва и се праат на луди и нас също. Даже в ООН има назначен такъв за "представител на земната раса" смяяятай, а уж ги немало. Ти па на някой зелен с антенки ше му е най-малкия дерт да се вози за 1.60лв. = 1 Фандъковка в София .... :)) Те ако/щом са дошли до тука от на баба си пантофите с "нещо си" значи нема да си губят времето в рейса или да караt коли .... :))) Проблема е в тва, че на Световния Елит лошо ше му стане ако тея зелените ни дадат свободна храна и енергия и нема да сме роби ей там е проблема, а не друго. Стане ли тва и всеки ше спре да хои на работа и да е роб на тея бандзови за кво да хои кат има манджа и енергия ?!? И ти кво законодателство ше сменяш на планетата кат тея "Марсианците" са 100 пъти по-развити?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
10
rate up comment 2 rate down comment 0
michaelis12
преди 7 години
колко рано и колко късно ? щото един ден след 1000 години като срещнем извънземни всички ще станем една държава ... ама това е доста късно мой :)---------------------------------------------------------------------------------------------------------НАСА, Роскосмос, френските и жабарските космически институции казаха, че до 10-15г. ше имаме контакт със зелени човечета с антенки, незнам само от къде са сигурни за времето, но ако искаш ги питай. Тогава ше сме земляни и тва е т.е. всичките в съюза .... :))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
9
rate up comment 1 rate down comment 1
khao
преди 7 години
колко рано и колко късно ? щото един ден след 1000 години като срещнем извънземни всички ще станем една държава ... ама това е доста късно мой :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
8
rate up comment 1 rate down comment 1
khao
преди 7 години
за това питам, щото пишеш неразбрано и често доста безсмислено ... и на хората няма как да има стане ясна гледната ти точка без 5-6 доуточняващи въпроса. и вместо да отговориш на конкретен въпрос ти ми разводняваш темата. Знам кво им обещаха за бежанците и как се случи.значи твърдиш че ако турците откажат с референдум Европа трябва да им даде още пари, щото ще ни изнудват ... така ли ? ... щото в статията пише че преговорите са от 99-та, кви бежанци имаше тогава ?ако те слуша човек ще каже че русия и турция държат най силните козове в света, а те дефакто са доста пропаднали и пред разпад държави
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
7
rate up comment 4 rate down comment 0
michaelis12
преди 7 години
без Сашовци щеше да има Евроазиатски Съюз + всички жълти даже ама всички знаят и видяха какви мизерии и как лъжат тея гадове Сашш и никой нема да ги пусне и да се навие да има нещо общо с тях .... :)) цветни революции, гейпаради , васалщина и педалщина, само те пускат по пързалката мммм тц никой нормален не би се хванал с тея освен по принуда ..... Сега ЕС кат им кае на Турция "яяяя си затворете заводите щот не отговарят на ЕС стандартите" кат на нас и Туриция ше им кае " ...ааае я почешайте коня за гривата ...." :))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
6
rate up comment 4 rate down comment 0
michaelis12
преди 7 години
ммдобре ако немаше НАТО като почнеш от Украйна та до Монголия и Персийския Залив всичко щеше да е у ЕС ама с НАТО не става щото не са питали терористите от Масква, а те имат бомбите да кажат НЕ няма да има ЕС .... :)) а ти си лай квот си искаш тука .... :))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още